in

Crezi că partenerul tău are o relație? Iată 13 dintre semnele evidente care ar trebui să-ți trezească bănuieli

Marcella Bakur, profesor de psihologie la Universitatea Marymount Manhattan, a realizat o lucrare în care tratează semnele care trădeaza infidelitatea partenerilor. Iată care sunt acestea:

1. Partenerul tău este mult mai atent cu tine, ba chiar a început sa iti aduca flori și cadouri. Deși în prima instanță ele pot părea a fi daruri care să arate iubirea pe care ți-o poartă, se prea poate să fie de fapt o formă prin care iși cere iertare. Iubitul/soțul tău se simte vinovat de aventura pe care o are și de aceea încearcă să se revanseze cumpărându-ți câte ceva. Încearcă să discuți cu el și sa afli care sunt de fapt motivele pentru care este atât de „iubitor”.

2. De fiecare dată când aveți o ceartă sau doar câteva păreri contradictorii, partenerul tău amenință că va pune punct relației sau vorbește despre sfârșitul relației voastre. Fraze de genul „Ce ai să faci dacă relația noastră se termină?” sau ” Dacă ne despartim, eu o să țin în continuare la tine. Dar tu?” sunt exemple clare ale faptului că se gândeste deja la acest lucru. Cu cât afirmațiile de acest gen sunt mai dese cu atât ar trebui să îți fie mai clar că partnerul tău are pe altcineva.

 

3. Comportamentul iubitului/soțului tău e din ce în ce mai schimbător. Acum e trist, acum e bucuros. Ba chiar pare mai trist dupa ce i te alături. Principala problemă pe care o au persoanele care înșală este capacitatea de a menține stabilitate în ambele relații. De cele mai multe ori nervii pe care îi acumulează într-o relație îi va descărca în cealaltă.

4. Iubitul/soțul tău este atât de distant încât nici nu mai știi dacă sunteti sau nu împreună. Nu iți mai vorbește, nu mai faceți planuri comune și aproape că nu mai știi nimic de jobul sau anturajul său. Cel mai bine ar fi să aveți o discuție serioasă în care să îi ceri detalii despre ceea ce se întâmplă. Poate fi doar o perioadă în care e mai stresat dar la fel de bine poate fi și semnalul unei relații extraconjugale.

5. Ca prin minune gusturile partenerului tău s-au schimbat. Până mai ieri îi plăceau blugii și tricourile acum însă nu mai iese din costum. Ba mai mult, împătimitul de rock ascultă cu interes ultimele noutăți pop. Da, poate s-a schimbat dar cam aceleași șanse sunt ca iubitul tău să încerce de fapt să impresioneze pe cineva. Ar fi cazul să observi cu atenție.

6. De ceva vreme iubitul tău critică o tipă din anturajul voastru, uneori atât de vehement încât te gândesti că exagerează. Pe scurt, ai putea jura că nici măcar prin gând nu i-ar trece să aibă o relație tocmai cu acea persoana. De fapt însă e foarte probabil să încerce să aibă o relație cu ea sau chiar a încercat și a fost respins.

7. În ultima perioadă ai observat că partenerul tău a devenit foarte sensibil la comentariile tale. De cele mai multe ori iți reproșează lucrurile spuse ba chiar iți amintește și reproșurile pe care i le-ai făcut acum doi ani. Toate acestea pot fi doar o acoperire pentru el și dovada că încearcă să descopere un motiv pentru a vă despărți.

8. Partenerul tău a început sa închidă ușile atunci când ești prin preajmă, deși inițial le lăsa larg deschise. De exemplu ușa de la birou. De obicei iubiții sau soții lasă ușile de la birou deschise atunci când lucrează acasă, mai ales dacă nu aveți copii. Dar, odată cu aventurile extraconjugale, partenerul infidel va încerca să iși creeze spații personale în care se poate dedica relației pe care o are cu altcineva.

9. Fiecare gest drăgut sau cadou pe care i-l faci este primit cu un val de vinovăție. „Dar de ce, nu merit” sau „Asa ai fost mereu, nu te merit” sunt fraze tipice pentru partenerii care au relații extraconjugale. În clipa în care faci ceva drăgut trezești vinovăția în el, tu ar trebui sa fii persoana aceea groaznica din vina căreia amărâtul a început o altă relație.

10. Partenerul tău ți-a spus clar că preferă să-și petreacă timpul liber mai degrabă cu prietenii lui decât cu tine. Iar tu nici măcar nu ești invitată să li te alături. Asta ar trebui să te pună pe gânduri și chiar să îi intrebi pe prietenii lui dacă au fost în week-end plecați cu iubitul tău … s-ar putea să ai surprize.

11. Interesele comune s-au transformat în interesele tale și ale lui. Deodată proiectele în care erai implicată și tu devin numai ale sale iar tu nu ai ce căuta în ele sau au fost cu totul abandonate. Lipsa de interes ar trebui să-ți trezească suspiciuni. Fii increzătoare în forțele tale și cere-i explicații. O astfel de atitudine este intolerabilă într-o relație.

12. Viața sexuală s-a transformat într-o rutină. E ca un ritual de 15 minute pe care îl practicați în zilele cu numar par. Încearcă sa dinamizezi actul sexual și dacă nici asta nu funcționează atunci discută cu el, ar putea fi o problemă de natura medicală sau psihică dar la fel de bine poate fi boala cronica numita infidelitate.

13. Partenerul tău e din ce în ce mai obosit, doarme putin, are coșmaruri și chiar vorbește în somn. Poate fi stresul de la birou sau o noua iubită cu un apetit sporit. Încearcă să afli inainte de a suferi suplimentar într-o relație care nu mai merită.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Siracusa, italian exasperat de setea de bani a iubitei românce. ”Dă-mi 500 de euro sau îţi ard casa”

Sacrificiile româncelor/ Mihaela: “Viaţă de coşmar cu o bătrână bolnavă de Alzheimer”