in

Congresul Diasporei, unul dintre puţinii cu şanse de a strânge semnături: ”Mă retrag. Sunt nişte proşti”

Congresul Diasporei va avea loc pe 24-25 iunie, la Bucureşti. După luni de incertitudini (ar fi trebuit să se facă în Decembrie, 2014), anunţul a fost făcut în 5 mai, parcă în ciudă: aveţi termen până pe 12 mai, adică o săptămână, să depuneţi 500 de semnături, cu număr de buletin şi adresă. Cine strânge 500 de semnături, are un loc asigurat în primul Congres al Românilor de Pretutindeni, la care se vor alege organele de conducere.

După ce au încercat o stratagemă de amânare a Congresului, cu pretextul unei scrisori a „reprezentanţilor diasporei”, acum parlamentarii din Comisia pentru românii de pretutindeni au decis să organizeze Congresul, chiar dacă nu va veni nimeni. Este evident că nu mai este timp pentru o bună organizare, iar legea prevede că se poate organiza la minim şase luni distanţă de alegerile generale. Nu contează, s-a dat ordin „să se facă”. Pentru a demonstra că nu se poate face.

Unul dintre puţinii care aveau şase să strângă aceste semnături este Florin Tătaru, şeful PSD Italia. Ştiam că strânge de mai multă vreme semnături pentru Congres. A avut mereu încredere că se va face.

Salut, Florin. Ai strâns semnături? Cred că vei fi singur în sală.

«Salut. Am strâns, dar nu 500. Am vreo 200. Dar acum cer şi adresa. Eu le-am strâns numai cu nume, serie de buletin şi semnătura!»

Cine îţi dă şi adresa?

«Nimeni. Se schimbă regulile de la o zi la alta! Cred ca o să renunț! M-am săturat de ei! Acum spun să nu facem parte dintr-un partid! Dar ce are dacă facem politică? Avem râie?»

Tu de când ai început să strângi semnături?

De prima dată când s-a anunțat! Pe vremea guvernării Ponta! După ce l-au dat jos, s-au schimbat condițiile! Sunt toţi niște adunături de proşti! Le este frica de Diaspora… Că le furam ciolanul!»

Sorin Cehan


Citiți și:

PRECONGRES, cuvântul inventat de deputaţii din Comisia pentru diaspora pentru a masca o ticăloşie

Congresul diasporei, bătaie de joc sau indiferenţă totală?

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Congresul Diasporei VA AVEA LOC: 500 de semnături, condiție obligatorie

Battipaglia, sex în maşină cu o prostituată româncă, 20.000 de euro amendă