in

Precizare ECO SUD S.A.: Nu avem legătură cu Manlio Cerroni, nu am fost niciodată obiect al unei anchete judiciare

În urma articolului intitulat „Alarmă! Gunoaiele din Napoli iau drumul României. Guvernul Cioloș a aprobat așa ceva?”, publicat pe site-ul www.gazetaromaneasca.com în data de 12.05.2016, ECO SUD S.A. ne-a transmis o notă în care comunică următoarele:

«ECO SUD S.A., reprezentată legal prin D-nul Adrian Scarlat, ne-a oferit mandat expres pentru a cere publicarea prezentei note, cu valoare de dezminţire şi respingerea afirmaţiilor denigratorii şi ofensive, şi astfel dăunătoare pentru onorabilitatea şi reputaţia numitei societăţi şi deci a acţionarilor, apărute în articolul „Alarmă! Gunoaiele din Napoli iau drumul României. Guvernul Cioloș a aprobat așa ceva?” din ediţia on-line a revistei „Gazeta Românească” din 12/05/2016, publicare care trebuie să aibă loc evident cu aceeaşi relevanţă a articolului contestat.

ECO SUD S.A. este o societate pe acţiuni înregistrată în România cu sediu la Bucureşti, operând în sectorul tratării şi eliminării deşeurilor solide urbane nepericuloase şi asimilate, care în prezent gestionează, direct sau prin intermediul de societăţi controlate, 4 situri de eliminare în România, între care groapa de gunoi de la Craiova.

Groapa de gunoi menţionată nu a fost niciodată controlată de o societate luxemburgheză, nu a fost niciodată controlată, direct sau indirect, de dl. Manlio Cerroni şi nu a fost niciodată obiect al intervenţiilor autorităţii judiciare române şi, astfel, ştirile cu conţinut contrar apărute în articol, care este dezminţit şi contestat, sunt complet eronate. Astfel cum sunt complet eronate şi nefondate afirmaţiile potrivit cărora în spatele ECOSUD S.A. s-ar găsi controversaţi oameni de afaceri români şi cetăţeni italieni suspectaţi că au legături cu mafia italiană.

Dacă sursa acestor ştiri au fost articole nefondate ale presei româneşti încă accesabile pe internet care se referă la fapte pe care ECO SUD S.A. le-a dezminţit de mai multe ori, dezinvoltura cu care aceste ştiri au fost reproduse în articolul la care această notă face referire, şi atribuirea acestora a unui caracter de adevăr din partea autorului, suscită alarmă şi indignare, pentru că în speţă a fost carentă activitatea necesară de control al fundamentului şi veridicităţii afirmaţiilor din presa românească.

Ar fi fost suficient ca jurnalistul care a redactat articolul să interogheze site-urile din România, pentru a constata că numita societate a publicat note articulate în replică şi contradicţie ale afirmaţiilor pe care „Gazeta Românească” le-a făcut proprii în mod acritic.

ECO SUD S.A. îşi rezervă dreptul de a acţiona în judecată cu apărătorii subsemnaţi, cărora deja le-a acordat mandat, pentru tutelarea dreptului la onorabilitate şi reputaţie proprii şi a propriilor acţionari şi pentru a obţine despăgubirea daunelor suferite cauzate de publicarea de articole neadevărate, denigratoare şi ofensive.

Av. Corrado Curzi şi Av. Riccardo Pagani»

 

Precizare Gazeta Românească

Articolul din Gazeta Românească la care face referire nota Eco Sud S.A. avea ca obiect principal transportul de deşeuri din Italia spre România de către firme participante la licitaţia organizată de Regiunea Campania.

În material am preluat câteva afirmaţii din cotidianul Il Mattino, referitoare la profilul firmei Eco Sud. Ulterior Il Mattino a publicat o precizare de la Eco Sud, în care se neagă faptul că una dintre gropile de gunoi a firmei ar fi fost controlate, printr-o firmă din Luxemburg, de Manlio Cerroni şi că firma nu a făcut niciodată obiectul unor anchete judiciare. În plus, ECO SUD mai precizează că în spatele firmei nu se află oameni controversaţi de afaceri, care ar avea legături cu mafia italiană, aşa cum afirma cotidianul Il Mattino. Facem cuvenita rectificare în textul iniţial. Precizăm că articolul din Il Mattino nu mai poate fi accesat pe site-ul publicaţiei.

UPDATE 27 mai 2016: cotidianul IL Mattino a publicat un material actualizat, semnat de Daniela De Crescenzo, în care sunt reluate afirmaţiile despre ECO SUD

http://www.ilmattino.it/napoli/cronaca/rifiuti_ecoballe_restano_italia_ok_primi_camion_campania-1758868.html

Alarmă! Gunoaiele din Napoli iau drumul României. Guvernul Cioloș a aprobat așa ceva?

Pe de altă parte, ECO SUD arată că este pregătită să primească transportul de deşeuri din Campania, respectând toate prevederile legale.


 


Eco Sud arată că „a oferit firmei care a participat la licitaţie, Vibeco Srl, documentaţia care atestă şi dovedeşte regularitatea autorizaţiilor necesare pentru activitatea de eliminare a deşeurilor, exercitarea legitimă a acestei activităţi, şi posibilitatea, deci, pentru ECO SUD SA, de a primi gunoaiele provenind din licitaţia organizată de Regiunea Campania pentru eliminarea şi recuperarea eco-baloturilor, cu respectarea riguroasă a legislaţiei comunitare, română şi italiană”

Firma ECO SUD afirmă că are toate autorizaţiile necesare pentru primirea şi eliminarea deşeurilor din Italia. 

Guvernul Cioloş ascunde gunoaiele din Napoli sub preş şi decretează: Ştire falsă

Presa italiană continuă să scrie despre transportul deşeurilor din Campania către România şi alte ţări. Guvernatorul Regiunii Campania, Vincenzo de Luca, a anunţat că primele transporturi vor pleca în 30 mai, adică peste o săptămână.

Aflăm din Il Mattino se amenajează o instalaţie pentru a se verifica dacă baloturile de gunoi care vor pleca spre alte ţări, inclusiv România, NU CONŢIN MATERIAL RADIOACTIV.

Gazeta Românească nu a intenţionat să defăimeze firma ECO SUD, ci doar să semnaleze, în interesul legitim al publicului, faptul că sute de mii de tone de gunoaie pleacă din Italia şi urmează să ajungă şi în România. Ne cerem scuze pentru eroare.

Sorin Cehan

[email protected]

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Eleganță în Naționala României de fotbal: papionul tricolor oferit de maestrul Daniel Robu

Primim la redacţie: «DIASPORA NU VOTEAZA MAFIA!»