in

Ce surpriză pregătesc românii la Battipaglia? Record de înscrişi: peste 1000

Număr record de străini înscrişi pentru a vota la Battipaglia, localitate din provincia Salerno. Cotidianul „La citta di Salerno” scrie că peste o mie de cetăţeni români vor putea vota la viitoarele alegeri administrative. Adică la fel ca la Milano, oraş de 20 de ori mai mare!

Armata de cetăţeni ai Uniunii Europene rezidenţi în Battipaglia va avea o mare greutate la viitoarele alegeri. Până în 26 aprilie, în acest an s-au înscris circa 300 de votaţi, care, sumaţi la cei înscrişi anterior, duce numărul votanţilor din UE la 1.283. Numărul străinilor din Battipaglia, la o populaţie de 50.000 de rezidenţi, este de circa 3.000, adică 6%. Cifre în continuă creştere. Cel mai mult a crescut numărul românilor.

Ei reprezintă majoritatea din rândul celor înscrişi la vot, peste 1000. În acelaşi timp s-au înscris polonezi (79), bulgari (56), lituanieni (5), spanioli (5), britanici (4), francezi (4), germani (4), croaţi (4), belgieni (2), o portugheză, o unguroaică, o slovacă, o greacoaică şi o cehoaică.


 

Citiți și:

AEP: 109 români din Italia au cerut adeverinţe pentru a candida

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România si Republica Moldova, noi premii la cea de-a XXV-a editie a Concursului International de Poezie “Giovani e Poesia” Triuggio-ITALIA

Bani doar pentru Diaspora: asociațiile din România nu vor mai primi bani de la DRP