in

Avem un nou consilier în Italia: Toader Stoica a fost ales la Riano cu 324 de voturi

Este probabil cel mai bun rezultat obţinut de un român la aceste alegeri administrative din Italia, pentru că, dincolo de numărul de voturi, a obţinut un loc în consiliul local.

Toader Stoica, 47 de ani, originar din Tănăsoaia, Vrancea, este consilier în localitatea Riano de lângă Roma.

«Mulţumesc din suflet tuturor celor care au crezut în mine şi m-au susţinut la aceste alegeri finalizate cu victoria Listei nr. 4 ”SIAMO RIANO”, primar ERMELINDO VETRANI, voturi 2162. Cu ajutorul vostru am reuşit să intru în cadrul Consiliului comunal, obţinând 324 de voturi.

Nu am cuvinte să îmi exprim stima pentru toţi cei care ieri mi-au dedicat o parte din timpul lor preţios.

O să vă anunţ când ne vom întâlni şi vom sărbători împreună această meritată victorie a eforturilor noastre, a tuturor. Vă doresc numai bine.», a scris Toader Stoica pe pagina sa de Facebook, mulţumind celor care l-au votat.

Căsătorit, are o fată de 20 de ani şi locuieşte la Riano din 1994. În 2016 a obţinut cetăţenia italiană. Are o firmă în domeniul construcţiilor şi în acelaşi timp face voluntariat în cadrul Protecţiei Civile. „Dintotdeauna am încercat să fiu activ pentru a oferi o contribuţie pentru cei care au nevoie, în special concetăţenilor mei din comunitatea română pentru rezolvarea problematicilor cu caracter administrativ şi de integrare socială.”, a scris acesta în timpul campaniei electorale. A candidat pe lista „Siamo Riano”, susţinându-l la primărie pe Ermelindo Vetrani (provenit din Forza Italia), ales primar!

Riano are deja tradiţie în materie de consilieri români. În mandatul consiliului care tocmai s-a încheiat, un alt român a fost consilier, Gabriel Pîrjolea. Riano este o localitate unde integrarea nu mai este o noţiune abstractă.

Sorin Cehan
[email protected]

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Transporta imigranți clandestini fără să știe. Românul a alertat autoritățile

Roma, percheziționat în gară la Termini, arestat cu 9.700 de dolari falşi