in

Prima victimă a Congresului pentru românii de pretutindeni

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) apreciază dispoziția Guvernului României de a reface legăturile dintre românii din afara granițelor și instituțiile din țară.

De asemenea, credem că schimbarea lui Dan Stoenescu din funcția de ministru pentru românii din diaspora este binevenită ținând cont activitatea defectuoasă din fruntea acestei instituții. Spre exemplu, in campania de informare asupra votului prin corespondența, deși a consumat foarte mulți bani pentru plimbări scumpe, a înregistrat rezultate dezastruoase: dintre milioanele de români plecați peste hotare, doar 1000 s-au înscris pentru votul prin corespondența și abia 300 au cerut să se înscrie în regustrul electoral.

Cel mai probabil la decizia prim-ministrului de a-l schimba pe Dan Stoenescu a fost si implicarea lui în organizarea Congresului românilor de pretutindeni. Reamintim că în peioada 25-25 Iunie a avut loc în București ceea ce s-a vrut să fie un congres al românilor de pretutindeni. Deși organizarea evenimentului a fost proasta, nereprezentativa și a încălcat toate prevederile legale, Dan Stoenescu și-a asumat acest fiasco.

„Sa sperăm că demiterea lui Dan Stoenescu nu va rămâne fără urmări. Întregul Departament pentru politici pentru românii de pretutindeni trece în aceste momente prin haos. Proiectele respinse nu au primit încă o motivație a refuzului de finanțare, iar majoritatea dintre cele pentru care s-a promis sprijin, încă nu au primit banii. Poate Corpul de control al Prim-ministrului Dacian Ciolos ar putea să se intereseze și de această situate”, a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.

Noul ministru al Diasporei va fi Maria Ligor. Dan Stoenescu, dat afară de Cioloș


Citiți și:

Care tehnocrat? Ministrul diasporei, un politruc plimbăreț și bisericos

 Eșec total la votul prin corespondență: înscrierile nu pot ține pasul cu plimbările demnitarilor

 Votul prin corespondență, un eșec anunțat al Guvernului. Pe când demisia ministrului Dan Stoenescu?

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nu arunca roșiile nefolosite! Iată cum le poți ”recicla”

Catania, i-a zdrobit fără milă capul de o treaptă de ciment: ”Bătrâna m-a acuzat de furt, am omorât-o”