in

Cercetătorii italieni susțin că pastele nu îngrașă. Sunteți de acord?

Dezmințind o credință populară care rezistă de secole, un studiu italian relevă că pastele nu provoacă creșterea masei grase și a circumferinței abdominale, ci chiar pot să ne ajute să slăbim dacă le consumăm în rețete dietetice.

Studiul care a fost efectuat de Institutul Neuromed (în provincia Isernia, Molise) în cadrul proiectului Moli-sani e INHES, a fost publicat de curând în revista științifică Nutrition & Diabetes. Cercetătorii italieni au efectuat studiul pe circa 23.000 de persoane și acesta s-a bazat pe un chestionar referitor la obiceiurile lor alimentare, cu atenție deosebită pe consumul de paste.

Rezultatele arată că pastele, prin aportul de carbohidrați adus organismului nostru, nu au sub nicio formă legătură cu luarea în greutate. Și că dacă sunt mâncate în cantități echilibrate în cadrul unei diete de tip mediteraneean, dimpotrivă ajută la slăbire.

Este un rezultat care nu trebuie luat ca o invitație de a mânca paste fără limite pentru a slăbi. Acesta subliniază beneficiile pastelor în perimetrul dietei mediteraneene, care prevede o alimentație care cuprinde și legume, cereale, brânzeturi, ulei de măsline, pește și legume.

Potrivit studiului italian, doza medie justă de paste este de 86 de grame, care este mai mult sau mai puțin porția medie a unui restaurant. Cercetătoarea Licia Iacoviello spune că este important să se varieze condimentele adăugate pastelor și că ”este greșit să se pună luarea în greutate pe seama pastelor”.

CITEȘTE ȘI:

Tehnica uimitoare care te ajută să-ți induci somnul în mai puțin de 1 minut

Vrei să slăbești? Bea sucul acesta înainte de culcare

Bolile de care te vindeci dacă mergi la mare

Siluetă ca la 20 de ani? Consumi pepene verde și, într-o săptămână, pierzi din greutate fără efort

UIMITOR! De ce e bine să consumi o lingură de ulei de măsline în fiecare dimineață

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un român din trei regretă că nu a plecat definitiv din țară. Cea mai mare dorință: să ajute copiii

Căutat de Interpol pentru omor rutier, lucra ca muncitor lângă Venezia