in

Adoptată de o familie din Sicilia în 1990: ”Ajutaţi-mă să îmi cunosc părinţii”

Sofia Camelia Schafer s-a născut în România în 5 mai 1980. A fost adoptată de o familie extraordinară italiană din Menfi, Sicilia în 1990.

A plecat din orfelinatul din Lugoj pe când abia împlinise 9 ani dar singurele amintiri se referă doar la cele două surori pe care le caută: Sonia, care era mai mică cu un an şi Ana Maria care era şi mai mică.

A uitat limba română destul de repede şi deşi a făcut toţi anii de şcoală în Italia vorbeşte cu un accent est european pronunţat. De multe ori este întrebată dacă este străină chiar de către italieni. În oraşul ei au fost adoptaţi încă un băiat şi o fată din România, în acelaşi an 1990. După aderarea României la Uniunea Europeană a avut ocazia să întâlnească români veniţi la muncă şi a întrebat timid dacă ar putea fi ajutată să îşi regăsească familia deoarece nu ştia să scrie româneşte. Românii după ce îi citeau numele de familie îi spuneau că s-ar putea să fie de origine germană.

S-a uitat pe hartă să vadă unde este acest oraş Lugoj. S-a interesat ce ar trebui să facă pentru a afla mai multe dar un avocat i-a spus că este destul de costisitor. A scris la celebra emisiune italiană „C’è posta per te„, asemănătoare celei din România „Surprize, surprize”. Nici un răspuns.

Sofia Camelia Schafer face un apel către cititorii ziarului Gazeta Românească, instituţiilor publice abilitate să fie ajutată să-şi cunoască familia de origine. Sofia Camelia doreşte să-şi cunoască mama, tatăl şi surorile.

Adresa de mail a ziarului este [email protected].

Crina Suceveanu

Camelia și-a regăsit frații și surorile. Articolul din Gazeta Românească a făcut o familie fericită


 

Citește și:

Căsătoria între ortodocși și ne-ortodocși este INTERZISĂ, iar cea dintre ortodocși și ne-creștini este ABSOLUT INTERZISĂ. Document oficial

O tânără de origine română, din Italia, o caută pe sora ei, adoptată în Canada

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă când aterizează o muscă pe mâncarea ta? Iată răspunsul

Fetiţă româncă premiată de autoritățile din Italia: ”Cea mai bună elevă-atlet”