in

Tomescu, Congresul Diasporei: ”Am şantajat Parlamentul României să organizeze Congresul cum am vrut EU”

Scandalul legat de Congresul Diasporei este departe de a se fi încheiat. În fiecare zi aflăm lucruri noi despre nereguli în organizarea evenimentului care ar fi trebuit să unească şi să dea voce Diasporei.

După ce am aflat că preşedintele ales al Congresului Românilor de Pretutindeni, pastorul Marius Livanu, pleacă în vizită la românii din insulele din Pacific, este rândul prim-vicepreşedintelui acestui for, Tommy Tomescu, să ne pună pe gânduri.

Într-o postare deosebit de virulentă la adresa Gazetei Româneşti, Tomescu afirmă un lucru foarte grav: că a şantajat Parlamentul României pentru ca acest Congres să se organizeze aşa cum a vrut el. Felul în care o spune arată că el consideră normal în confruntarea politică instrumentul şantajului, ceea ce îl descalifică şi îi goleşte de conţinut toate declaraţiile de adeziune la valori. Nu poţi lupta pentru valorile dreptăţii sociale în diaspora, aşa cum susţine Tomescu, apelând la mijloace incriminate în codul penal. „Scopul scuză mijloacele”, spune o vorbă din popor, dar de cele mai multe ori corupe rezultatele.

Tomescu ar fi şantajat comisia tehnică de organizare a Congresului, Comisie formată din parlamentari, înfinţată prin decizia unei comisii parlamentare.

Tommy Tomescu (stânga), la Congresul Românilor de Pretutindeni


Iată care sunt „metodele” doctorului Tommy Tomescu, ajuns la Congresul Diasporei cu semnăturile unor români din Marea Britanie:

„Constientizand ca nu vom avea timp sa realizam ceea ce ar fi trebuit si organizatorii refuzau prelungirea programului, dorind doar crearea unui consiliu nefunctional, pe care sa il foloseasca pentru poze, AM DECIS SA II SANTAJEZ CU O PIERDERE TEORETICA A CONTROLULUI DESFASURARII LUCRARILOR CONGRESULUI. Cu 3 zile inainte de Congres, am rezervat doua microbuze pt. transport, o sala de conferinte la Hotelul Ibis pentru 25 Iunie 2016, intre orele 16.00-21.00 si le-am comunicat organizatorilor ca daca nu accepta prelungirea programului Congresului ne vom muta in alta locatie. Santajul meu a functionat si organizatorii au acceptat prelungirea programului cu inca 4 ore.”

Postarea completă poate fi citită AICI:

Nu pot să cred că organizatorii, în speţă Aurelian Mihai şi Ovidiu Iane, au acceptat „şantajul” orchestrat de dr. Tommy Tomescu. I-am solicitat deputatului Aurelian Mihai un comentariu legat de această chestiune. Acesta ne-a declarat:

”În primul rând, în acele zile în care s-a luat decizia prelungirii programului pentru organizarea Congresului, mă aflam în Israel, aşadar, solicitarea participanţilor la Congres a primit un răspunz pozitiv, lucru care de fapt se încadra în zilele dedicate desfăşurării evenimentului. În al doilea rând, consider că este folosit impropriu cuvântul şantaj pe care participantul la Congres îl foloseşte, considerentele acordării spaţiului fiind altele, nicidecum evidenţiate de o poziţie de „presiune” care nu a existat.

A fost o simplă solicitare, formulată cum a dorit petentul, s-a oferit un răspuns şi o modificare în planul iniţial al programului. Oricine are dreptul să speculeze, să îşi imagineze ce doreşte, trăim într-o democraţie autentică, iar dreptul la liberă exprimare, indiferent de modalitate aleasă de exercitare a acestui dreptui, o demonstrează din plin. Urez atât participanţilor la Congres, cât şi altor viitori participanţi la evenimentele care vor avea loc anual, potrivit legii, să îşi folosească cât mai mult resursele intelectuale pentru că acest for, acest Consiliu al Românilor de Pretutindeni, alcătuit de români care provin şi/sau trăiesc în afară ţării, să îşi demonstreze pe deplin eficacitatea.

Au început cu dreptul, au depus patru iniţiative legislative, le urez succes în continuare asigurându-i de implicarea mea în limitele atribuţiilor mandatului ori de câte ori va fi posibil!

Acum, din tot materialul, nu înţeleg de ce atacul la Gazeta Românească? Faceţi o treaba extraordinară dedicată comunităţii în ultimii, unele ştiri, din diaspora, le aflăm de multe ori în premieră din partea dvs. Felicitări!

Cu stimă, Deputat Aurelian Mihai”


Cazul „şantajului” se adaugă la celelalte nereguli de organizare, care riscă să ducă la refuzul validării Consiliului Românilor de Pretutindeni din partea Parlamentului. Cât priveşte atacul la adresa Gazetei Româneşti, Tomescu aruncă acuze de „neprofesionalism”, pentru că nu îi convin opiniile exprimate în acest ziar. Aerul de la Casa Poporului i-a făcut rău. Se comportă ca orice aurolac al puterii, a fost ales într-o funcţie, fictivă deocamdată, dar se simte atotputernic şi şterge pe jos cu presa care nu îi dă toate comunicatele, nu îi prinde toate nuanţele, nu cade pe spate când afirmă că tot ce face, face pe banii lui.

Ba strecoară fitilul otrăvitor al expresiei „ziarist plătit”, el face totul gratis, în timp ce ziariştii sunt „plătiţi”. Nu avem nicio obligaţie de a publica ceva, oportunitatea publicării depinde de alte criterii decât cel al obligaţiei. Faptul că dr. Tomescu a ales să nu comenteze editorialul la apariţia lui în Italia, dar şi-a programat să reacţioneze doar la publicarea aceluiaşi text în Ziarul Românesc din Londra, arată construirea unor graniţe în mediul online, pliate pe ideea mai veche a „superiorităţii” rasei românilor din UK faţă de români din Italia şi Spania. Dealtfel, fanii domnului Tomescu au sărit să îl aplaude, înfierând „cocalarii” din Italia şi Spania.

Unde dai şi unde crapă, dr. Tommy.

Sorin Cehan
[email protected]


Citește și:

Pierduți în Pacific

EXCLUSIV şi HALUCINANT Procesul verbal al Congresului Diasporei, scris pe genunchi, cu greşeli de ortografie

Consiliul Diasporei, în ilegalitate: desfiinţarea şi banii înapoi!

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Suferinţa adulţilor nu se compară cu cea a copiilor. Am plâns în acea după-amiază”

Libertatea presei, la ușa ambasadei din Londra: ”Sunt unii (jurnaliști – n. red) care la întâlnirile cu mine nu vor mai fi invitați”