in

Situaţie de urgenţă: ”Cineva mi-a furat Pokemonul”

Poliţia Română a publicat pe pagina oficială de Facebook un mesaj privind respectarea regulilor de circulaţie în timpul jocului proaspăt lansat, Pokemon Go, având în vedere accidentele care s-au petrecut în alte ţări din cauza neatenţiei celor care şi-au instalat aplicaţia pe telefonul mobil.

„Puteţi găsi Pokemonii respectând în acelaşi timp regulile de circulaţie şi protejându-vă pe dumneavoastră şi pe cei din jur!„, face apel Poliţia Română prin acest text şi o imagine, făcând referire la faptul că pietonii ar trebui să traverseze cu grijă, fără a privi ecranul telefonului, la fel ca şi cei aflaţi la volan, în trafic.

În străinătate au avut loc mai multe accidente din cauza neatenţiei celor care se jucau prin această aplicaţie care îmbină realitatea cu virtualul.

Jocul a creat multă nebunie. În Marea Britanie, în ziua în care jocul a fost lansat, un jucător din Gloucestershire a sunat la poliţie să anunţe o situaţie de urgenţă. „Cineva mi-a furat Pokemonul”, a anunţat disperat adolescentul.

Operatorul nu a fost însă impresionat de această solicitare şi a închis telefonul, nu înainte de a-l certa pe jucător că cineva poate chiar are nevoie de ajutor în acest moment.

În Wiltshire, un grup de adolescenţi a rămas blocat într-o peşteră în goana după Pokemon.

Nebunia este mondială. Un bărbat din Noua Zeelandă a renunțat la locul de muncă pentru a putea juca Pokemon Go ”full-time”. Tom Currie lucra ca barman și ospătar în apropiere de Auckland, însă a hotărât să renunțe la locul de muncă pentru a se dedica găsirii creaturilor digitale.

Cei mai încântaţi sunt copiii, însă psihologii avertizează: Copiii mai mici de 10 ani nu trebuie să joace.

Despre joc se spune că are o parte bună, și anume aceea că îi ridică pe tineri din fața calculatorului, dar psihologii sunt îngrijorați de efectele negative ale jocului ce unește lumea virtuală cu cea reală și care, spun ei, nu face decât să înlocuiască, treptat, realitatea.

Nu e deloc de glumă cu Pokemonii! Uni dintre specialişti au început să se îngrijoreze când au văzut câte incidente neplăcute s-au întâmplat cu unii dintre jucători care au intrat în cursa după Pokemoni.

La Auburn, în Statele Unite, a avut loc un accident. Un şofer a pierdut controlul maşinii şi a intrat într-un copac, pentru că juca Pokemon Go şi nu a mai fost atent la drum.

În San Diego, California, doi bărbaţi au alunecat de pe marginea unei stânci în timp ce se jucau acelaşi Pokemon. Deşi locul era prevăzut cu un gard de sârmă tocmai pentru a se evita astfel de accidente, cei doi au sărit în mod repetat peste respectivul gard pentru a urmări nişte Pokemoni.

Shayla Wigginws, o tânără de 19 ani din Riverton, Wyoming, a descoperit un cadavru în timpul unei vânători de Pokemoni. Ea încerca să găsească personaje pe marginea unui lac atunci când a făcut macabra descoperire.

Pokémon Go a sosit și în Italia, puteți ieși la ”vânătoare”

Pokémon Go, alarma experților: ”Risc de regresie mentală”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 20 de ani, înecat în râul Adda, sărbătorea ieşirea din închisoare

«Demisia lui Dan Mihalache din funcţia de ambasador la Londra ar fi un act de normalitate»