in

O fetiță de 3 ani a înghițit un balon și a murit, tragedie într-o familie de români din Sicilia

Tragedia a avut loc pe 16 septembrie seara la Barcellona Pozzo di Gotto, când fetița a murit aproape pe loc în urma sufocării cauzate de înghițirea unui balon care i s-a blocat în trahee.

Elisa Maria Leuștean, de aproape trei ani, a fost transportată de urgență la spitalul Cutroni Zodda, după ce părinții disperați au ieșit în stradă cu fetița în brațe și au cerut ajutor unui trecător care i-a însoțit cu mașina la spital. Fetița a ajuns la Urgență în jurul orei 22, în stop cardio-respirator, fără semne vitale.

Din păcate, manevrele imediate de reanimare puse în practică de medicul de gardă și de reanimatori nu i-au putut salva viața. Acestora nu le-a rămas decât să declare moartea micuței și să avertizeze carabinierii pentru efectuarea cercetărilor prevăzute de lege.

Micul corp al fetiței, fiică a unui cuplu de tineri români care locuiesc într-un apartament de pe via Papa Giovanni, a fost dus la morga spitalului la dispoziția procurorului Matteo De Micheli, iar a doua zi dimineața i-a fost efectuat un examen medico-legal extern care a stabilit că moartea s-a produs prin sufocare, ca urmare a obstrucționării care s-a creat la începutul traheei de unde medicii au scos micul balon care a împiedicat-o pe fetiță să mai respire.

Părinții micuței Elisa Maria, Vasile și Ana Maria, de 25 și respectiv 23 de ani, au povestit carabinierilor de la unitatea din Barcellona, care au inspectat în acea seară locuința cuplului, dramaticele faze ale tragediei.

Fetița, scăpată de sub controlul părinților, a găsit printre jucăriile sale un mic balon colorat pe care l-a băgat în gură ca și cum ar fi vrut să-l înghită. Tatăl și mama și-au dat seama aproape imediat, când fetița a manifestat primele dificultăți respiratorii. Apoi cursa la spitalul din apropiere, ajutați de trecătorul care s-a oferit să-i transporte cu mașina. Din nefericire, cursa către spital nu a folosit la salvarea vieții micuței Elisa Maria.

Familia face apel la comunitate pentru sprijin în vederea repatrierea fetiței dispărută în mod tragic. Cei care doresc să ajute pot face donații în următorul cont:

BENEFICIARI: Leuștean Vasile și Leuștean Ana Maria

MOTIV: Contribuție umanitară

IBAN: IT 03 K 03069 82072 100000005895

BANCA INTESA SAN PAOLO

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Confuzie macabră: Familia unui român mort la Amatrice a aflat că a îngropat de fapt corpul unui italian. Vina este a autorităților italiene

Conopidă pane cu sos de brânză