in

Amenzi de peste 90.000 de euro pentru un patron român al unei parcări de la aeroportul Malpensa, avea angajați la negru

Lucrători „la negru” şi neregularităţi într-o parcare din Somma Lombardo, în zona Aeroportului Malpensa de lângă Milano. Ilegalităţile au ieşit la iveală pe timpul unui control efectuat de carabinieri, funcţionari ai Direcţiei Teritoriale de Muncă, pompieri şi Poliţia locală la anumite parcări private utilizate de pasagerii aeroportului.

Niciun lucrător nu era angajat cu contract regulamentar. În zona de staţionare, în plus, lipseau ieşirile de urgenţă şi căile de evacuare în caz de incendiu. Extinctoarele nu erau suficiente şi maşinile parcate depăşeau de trei ori capacitatea maximă (circa 100 la 30 prevăzute). Din acest motiv, patronul parcării, un român de 32 de ani, a fost denunţat.

Activitatea i-a fost suspendată şi au fost emise amenzi de 91.200 de euro, pe lângă 36.000 de euro sancţiuni administrative şi obligaţia de plată a 18.000 de euro datoraţi cu titlu de contribuţii de protecţie socială.


Citiți și:

Ai mașină cu numere românești și locuiești în străinătate? Vei putea face revizia fără să te deplasezi în țară. Iată legea!

Firenze, mașină cu numere românești, peste 230 de amenzi, valoare 14.000 de euro. Agenții italieni au reușit să blocheze mașina

Radierea mașinii în Italia și reînmatricularea în străinătate

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, Camera a votat legea contra exploatării lucrătorilor, până la opt ani de închisoare pentru caporali. «În sfârșit o lege bună și justă!»

Prato, români prinși la ieșirea din supermarket cu gumă de mestecat și vinuri de marcă neplătite