in

Omor la Vittoria, român de 28 de ani, condamnat la 15 ani de închisoare

Curtea de Apel din Siracusa a redus la 15 ani și o lună pedeapsa aplicată în prima instanță (16 ani și o lună de detenție) lui Iulian Ciubotaru, de 28 de ani. Românul a fost găsit vinovat de uciderea lui Sultan Tipu, de 28 de ani, un tânăr din Bangladesh, ucis cu un cuțit de bucătărie pe 17 august 2014, la intrarea într-o casă rurală din ținutul Resinè din Vittoria, Ragusa.

Sultan Tipu a fost înjughiat mortal în zona inimii. Acapararea forței de muncă pare să fie mobilul crimei. Potrivit reconstituirilor, victima a fost agresată în fața intrării în propria locuință. Ar fi încercat apoi să caute ajutor, parcurgând peste 80 de metri, dar s-a prăbușit la pământ pe un câmp.

Anchetele au fost demarate în urma declarațiilor unei persoane care văzuse victima încă în viață, proprietarul locuinței în care trăia aceasta. El a fost cel care a telefonat la 112. Acesta din urmă le-a spus carabinierilor că l-a văzut pe tânăr apropiindu-se de locuința sa în căutare de ajutor, că l-a auzit plângându-se pentru agresiunea suferită și spunând ”românul m-a înjunghiat”.

Agresorul a fost identificat după ce militarii au efectuat investigații în mediile de muncă ale lucrătorilor agricoli străini. Vittoria, spre deosebire de alte localități din Ragusa, este localitatea cu numărul cel mai mare de lucrători nord-africani, români, indieni și albanezi angajați la cultivări în seră: peste 5.000 de unități. Acapararea forței de muncă pe câmpuri pare să fie mobilul crimei.

Odată găsit de militari, Ciubotaru a mărturisit omorul admițând că l-a înjughiat pe tânăr și indicând locul în care a aruncat arma crimei și hainele purtate la momentul uciderii. Astfel au fost găsite și puse sub sechestru o pereche de blugi, un tricou de culoare albă murdar de sânge și o cutie din carton care conținea o serie de cuțite din ceramică, printre care unul cu mâner albastru mânjit cu sânge, cu o lamă de nouă centimetri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Biserică istorică din secolul IX devine ortodoxă, proteste la Asti: ”Vrem să ne păstrăm parohia”

Porsche Cayenne, căutat în Italia pentru confiscare, depistat la frontiera dintre România și Ucraina