in

Protestele iau amploare în Italia, noi manifestații la Roma, Milano și Torino, contra Ordonanței guvernului Grindeanu

Duminică 5 februarie, românii din Italia sunt așteptați din nou la proteste.

 Torino

La Roma va fi organizat un protest autorizat, intitulat «NU legii gratierii si amnistiei! – ROMA», între orele 16:00 și 18:00, în Piazza dell’Esquilino (în spate la bazilica Santa Maria Maggiore). Organizatoarea, Cerasella Ponta, fostă candidată a USR în diaspora, a scris pe facebook că în cazul în care guvernul retrage ordonanța, manifestația se anulează:

«Acesta este un eveniment organizat în urma MODIFICĂRILOR făcute de Guvernul României a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala. NU ESTE O MANIFESTATIE POLITICA! Este o manifestatie despre principii morale. Evenimentul va fi anulat daca Guvernul respecta principiile si valorile democratiei si retrage ordonantele.»

La Milano va fi organizată o manifestație duminică, 5 februarie, între 15:00 și 18:00, în fața Consulatului General al României la Milano, Via Gignese 2.

«In noaptea de luni spre marti guvernul PSD, în frunte cu prim-ministrul Grindeanu, a adoptat ordonantele de urgenta care altereaza codul penal si scot din puscarie infractorii cu dosare penale! Mișelește! Pe ascuns! La ora 21.00! Nu se mai poate accepta această batjocură! După ce două week-end-uri la rând au ieșit în stradă peste 400.000 de români! Avem la dispozitie 9 zile pentru a pune presiune pe ei sa-si retraga ordonanta de urgenta. Haideti sa ne implicam si sa-i sustinem pe cei care in acest moment protesteaza in Romania! Diaspora solidara cu cei din tara! (Milano, Torino, Dublin, Paris, Londra, Bruxelles, Zurich, Barcelona, etc)», se spune în anunțul evenimentului „Milano este impotriva schimbarii codului penal”.

La Torino se organizează un „Protest impotriva hoției din țară! Impotriva coruptilor ce ne conduc tara!” între orele 7:00–23:00 la Consulatul General al Romaniei, Via Ancona 7. Iată anunțul:

«Daca va pasă inca cat de cat de tara noastră, nu o lăsați să se distrugă chiar in halul acesta, suntem furați de cei ce ar trebui sa aibă grijă sa nu se întâmple asta , isi fac legi ca sa fure cat mai mult, dorm beau mănâncă si se distrează pe banii noștri, noi tragem ca robii pt copiii noștri sa le oferim strictul necesar in timp ce ai lor se scaldă în bani și lux, masini scumpe etc fara nici un strop de sudoare sau merit ! Vino si spune NUUUUUUUUU , NU ordinantei ce le permite sa fure ! Nu obrazniciei de care dau dovadă paraziții ăștia de la guvern ! Vino si protestează in fata consulatului român din TORINO»

La Bologna există o inițiativă pentru un protest vineri, 3 februarie, în fața Consulatului General: „Romanii din Bologna in strada pt ROMANIA”

Miercuri, 1 februarie, a doua zi după aproparea ordonanței, au avut loc în mai multe orașe din Italia, la Torino, Roma și Milano, proteste de solidaritate cu protestatarii ieșiți în stradă în România și în diaspora (sursă foto Facebook).

Milano

Roma

Revoluție și în Diaspora, contra legilor de salvare a corupților: «În democraţie, hoţii stau la puşcărie!»

Poarta Guvernului a fost sudată de frica demonstranților: Ordonanța care aruncă în aer Justiția din România

Cel mai mare protest de după Revoluţie: 100.000 de oameni au scandat împotriva grațierii

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Preot de 88 de ani torturat și violat în casa parohială. Șase români condamnați în Franța

Venezia devine primul oraș care apare pe o monedă. Iat-o pe cea nouă de 2 euro