in

Deţinuţii români din penitenciarul Marassi, Genova, şi-au făcut distilerie clandestină în celulă

Cine ştie dacă au produs şi celebra ţuică “din pufoaică” (cu electrozi de sudură pentru tărie)… Sindicatul Uilpa vorbeşte doar de producţie clandestină de “grappa”, ţuică pe româneşte, pentru că români erau cei care o produceau.

„Ieri după-amiază poliţia de la penitenciarul Genova Marassi, într-o operaţiune de prevenire, a descoperit într-o celulă o adevărată distilerie pentru producţia de ţuică artizanală„, a comunicat secretarul general al sindicatului Uilpa Penitenciare, Eugene Sarno, care oferă detalii suplimentare cu privire la operaţiunea efectuată de către poliţişti, potrivit site-ului genova24.it.

„Mai mulţi deţinuţi români, amplasaţi într-o celulă din a doua secţiune (deţinuţi cu condamnări definitive), au construit o adevărată distilerie pentru producerea artizanală de alcool, obţinut prin fermentarea fructelor. Sistemul conceput de deţinuţi era extrem de periculos, dar foarte profitabil. Energia electrică necesară era asigurată printr-o derivaţie a firelor de la plafoniera din baie, în timp ce serpentinele de distilare şi tot ceea ce servea producţiei de alcool au fost făcute din obiectele de zi cu zi (recipiente de sticlă şi plastic, oale, etc).

În timpul operaţiunii au fost confiscate trei găleţi de băuturi spirtoase produse artizanal în celulă. Operaţiunea a devenit necesară – a declarat Eugene Sarno – după ce săptămâna trecută mai mulţi deţinuţi de origine sud-americană, din aceeaşi secţiune cu a românilor, au fost găsiţi complet beţi, atât de beţi încât nu au ezitat să atace şi să ranească un inspector şi doi supraveghetori din închisoare, care ceruseră clarificări „.

Pentru sindicatul Uilpa, descoperirea distileriei clandestine în celula românilor este un ulterior simptom al dificultăţilor operaţionale care afectează închisoarea genoveză. „Este foarte evident că supraaglomerarea la Marassi (aproximativ 800 deţinuţi faţă de o capacitate de 435), la care se adaugă deficienţe cronice şi grave de personal, duce şi la astfel de consecinţe.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Viorel Badea: Restricţiile în Spania sunt discriminatorii

Sebastian Chesaru, românul care prinde hoţi în magazine