in

Artist român din Italia, interes mare în rândul criticilor, expoziție la Mănăstirea Santa Chiara din Finale Ligure

Șaptezeci de lucrări, alese dintre multele realizate pe timpul șederii sale în Italia, au fost expuse la Finale Ligure (provincia Savona) de artistul român Constantin Stan Neacșu, stabilit în Italia. Expoziția personală cu titlul ”Esperimenti” a fost inaugurată în 25 martie, în Oratorio dei Disciplinati, la Complexul Monumental Santa Catarina din cartierul Finalborgo.

Născut pe 27 iulie 1952 la Bran (Brașov), a ajuns pentru prima dată în Liguria în 2010. Fascinat de arta și de cultura italiană, dar și de climă și de buna bucătărie, s-a mutat cu soția mai întâi la Pietra Ligure și apoi la Garlenda.

După ce a urmat studiile la Liceul de Artă din Târgu Mureș, în 1975 și-a luat licența la Universitatea de Arte Frumoase din Cluj-Napoca. Tot în România a predat discipline artistice mai mulți ani și între timp a obținut recunoașterea de artist profesionist, devenind membru UAP (Uniunea Artiștilor Plastici din România).

Arta sa, grație unei tehnici particulare, a suscitat încă de la început și în Italia un mare interes în rândul criticilor, cunoscătorilor și mass-mediei, care în mai multe ocazii a realizat intervenții și reportaje tematice interesante privind opera sa.

Aldo Ghidetti, regretatul critic din Albenga, a scris despre el: ”Pentru Constantin Neacșu ceea ce contează nu este atât frumusețea în sine, cât arta, suprema armonie și dizarmonie a culorilor și nuanțelor. Constantin modelează și remodelează în mod continuu, să spunem așa, mozaicurile sale sunt tot mai diferite pentru că iubește viața plină de artă, de muzică, de frumusețe. Și nu este puțin după distrugerile și devastările care au fost operate de către și în lumea modernă”.

Pentru mai multe informații despre artist puteți vizita site-ul www.neacsuart.ro

Expoziția, organizată sub patronajul primăriei din Finale Ligure împreună cu diverși sponsori și cu Associazione Amici nell’Arte, va rămâne deschisă până pe 30 aprilie, cu următorul orar: de marți până duminică, de la 15 la 20. Intrarea este liberă.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Oboseala la volan, venea din România, mai avea puțin până acasă: s-a făcut praf pe autostradă lângă Udine

A adormit la volan, român de 48 de ani, ucis în accident lângă Brescia