in

Italia, lipsesc locurile de muncă și pentru străini, nu mai sunt nici cele prost plătite și de calificare joasă

În Italia nu mai sunt locuri de muncă nici pentru străini, adică cele prost plătite și de calificare joasă. Și străinii pleacă. Se întâmplă în multe orașe, fenomenul este descris la Alessandria de Mohammed El-Bakkali, responsabil al oficiului străini de la Cgil.

«Situația e aceasta: cei care au învățat o meserie în firmele italiene au decis odată cu criza să plece în alte state UE. Au cetățenia italiană pentru că sunt aici de mulți ani, astfel reușesc să obțină documentele altei țări mai repede», explică Mohammed pentru „La Stampa”.

Străinii rezidenți în provincia Alessandria sunt circa 45.000. «Aproape toți străinii au rude în străinătate – mai explică Mahommed – și unii pleacă imediat ce au obținut cetățenia, aici este mai simplu să o obții și cu aceasta pleacă în Franța, se întâmplă în cazul maghrebienilor și algerienilor. Alte naționalități preferă Germania sau Austria, se întâmplă des în cazul albanezilor sau mai ales a românilor însă aceștia din urmă sunt în UE și e un caz diferit».

În Germania și Austria există cerere de forță de muncă calificată pentru construcții și «aici ei au învățat o meserie, cum este cazul albanezilor care în Germania sunt considerați lucrători italieni, foarte ceruți fiind faianțarii. Și ”costă” mult mai puțin».

Și condițiile de muncă sunt mai bune în străinătate pentru imigranți: «Un cunoscut de-al meu – mai povestește Mohammed – în Austria are în sfârșit concediile plătite. Și s-a întors pentru a-și vinde mașina, acolo nu are nevoie de ea: cu un euro se deplasează pe o rază de 50 de kilometri».

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Situația deținuților din alte țări: peste 10 milioane în toată lumea, SUA pe primul loc

Criză politică de proporții la București. Sorin Grindeanu nu vrea să demisioneze: ”Doar dacă demisionează și Dragnea”