in

Hairstylist ucis cu cruzime la Roma de doi români, unul s-a spânzurat, celălalt a fost condamnat la 18 ani de închisoare

Condamnare înjumătățită în apel pentru Vlad Florin Liviu Axente, românul de 23 de ani judecat cu acuzația de complicitate la uciderea lui Mario Pegoretti, specialist în coafuri și machiaje cinematografice de 61 de ani, originar din Merano, găsit fără viață în aprilie 2015 în Pineta Sacchetti, la Roma. Curtea de Apel din Roma l-a condamnat pe tânăr la 18 ani de detenție pentru omor voluntar agravat de cruzime și de lipsa de apărare a victimei.

În prima instanță Axente a fost condamnat de judecătoarea Giulia Proto la 30 de ani în cadrul procesului cu procedură simplificată. Reducerea pedepsei a fost motivată de recunoașterea circumstanțelor atenuante generice echivalente circumstanțelor agravante. Procurorul Francesco Mollace ceruse confirmarea sentinței din prima instanță.

Era 26 aprilie 2015 când prin vegetație a fost găsit cadavrul lui Pegoretti. Fusese lovit în mod repetat în față cu pietre, nu avea nici bani, nici documente, era dezbrăcat de la brâu în jos și acoperit numai cu o geacă. Zona este una frecventată noaptea de transsexuali și homosexuali. Cadavrul a fost găsit de un trecător care făcea jogging.

În urma cercetărilor a reieșit că Pegoretti se dusese într-o zonă izolată pentru un raport sexual. Intenția celor doi tineri a fost numai aceea de a-l jefui, prada fiind un ceas cu o valoare de numai câteva sute de euro, însă o reacție a victimei a dus la agresiunea violentă care i-a cauzat moartea. La încheierea anchetelor, doi tineri români au fost identificați drept agresori.

Din câte s-a înțeles, Axente (și-a recunoscut vinovăția) a colaborat cu poliția după ce a aflat de la televizor de moartea acelui bărbat. A fost arestat împreună cu un conațional de aceeași vârstă. În iulie 2015, al doilea dintre cei doi români a fost găsit spânzurat în celula sa de la închisoarea Regina Coeli. Axente, în schimb, a fost judecat și condamnat cu procedură simplificată la 30 de ani de detenție. Pe 8 iunie, pedeapsa i-a fost aproape înjumătățită.

Citește despre acest subiect:

Roma, cunoscut make-up artist omorât pentru un ceas și câțiva euro. Doi români arestați

Român de 18 ani, s-a sinucis în închisoarea Regina Coeli. Era unul dintre ucigașii lui Mario Pegoretti

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Hoții de utilaje, spaima șantierelor din nordul Italiei: 22 de lovituri în Piemonte și Lombardia, valoare 3 milioane de euro

Infractorii români, subiect de carte la Torino: ”Îngerii de la barul din față”