in

VIDEO/ “Noua dreaptă” şi războiul micilor la Anagnina

Mişcarea românească de extremă dreaptă,  împotriva picnicurilor de la Anagnina: “Ne faceţi de râs poporul”. După luările de poziţii împotriva homosexualilor şi ţiganilor, iată noua bătălie a apărătorilor “identităţii româneşti”.

Staţia de metrou de la Anagnina, la Roma, este un cunoscut punct de întâlnire al comunităţii de români din capitala Italiei. Duminica, în piaţă sunt amenajate tarabe, unii români fac cumpărături, alţii ascultă muzică, mănâncă şi beau: adevărate “picnicuri” improvizate în aer liber

Duminica trecută, pe unul din zidurile staţiei de metrou, a apărut un banner în limba română: „Ştiţi doar de mici şi bere, manelişti, ruşinea ţării mele”, alături de crucea celtică şi semnătura autorilor: organizaţia “Noua Dreaptă”- mişcare  românească de extremă dreaptă.

Potrivit unui comunicat al organizaţiei ND, care a aderat, împreună cu mişcarea italiană “Forza Nuova”, la “Frontul Naţional European”, ceea ce se întâmplă în staţia de metrou ar face de râs poporul român, chair dacă la Anagnina se reunesc puţini membri ai comunităţii. De vină ar fi şi primarul Alemanno, care ar fi instituţionalizat “kitch-ul, emarginarea şi ilegalitatea”.

Un alt afiş se adresează românilor: organizaţia îi îndeamnă pe conaţionali să-şi apere rădăcinile, spunând “nu ţigăniei şi manelelor”, reprezentate prin fotografia unui cunoscut interpret de manele, stil muzical cu influenţe ţigăneşti foarte popular in sud estul Europei. E ca şi cum Forza Nuova, într-o campanie pentru apărarea identităţii italiene, s-ar lua de soliştii napoletani.

Cine ştie cum se va sfârşi bătălia gloriaosă a durilor de la “Noua dreaptă”, care visează la unirea României cu Republica Moldova, adăugând şi o bucată din Ucraina. În trecut, au luat poziţie împotriva homosexualilor, sectelor religioase şi ţiganilor, pe care ar dori să-i trimită într-un stat creat anume pentru ei în Asia, după modelul evreilor şi al statului Israel. Acum, e rândul micilor.

Elvio Pasca- Stranieri in Italia

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma/ Cărţi şi filme de viaţă şi spiritualitate franciscană în limba română

Românii care ne fac de râs în străinătate: situaţia din Franţa şi Marea Britanie