in

Orașele Sulmona din Italia și Ovidiu au semnat actul de înfrățire. Localnicii români nemulțumiți: ”Orașul e plin de mizerie, ciorile își fac de cap…”

Luni, 20 noiembrie, la Sulmona, Italia, a fost semnatul documentul de înfrățire între orașul italian și Ovidiu, dupa ce în primăvară a fost semnat în România documentul premergător înfrățirii.

Poetul Ovidiu înfrățește Italia cu România

Cetățenii din Ovidiu nu văd însă niciun avantaj pentru oraș. Comentarii nefavorabile pe pagina site-ului replicaonline.ro, acolo unde a fost publicat anunțul:


Ceremonia a fost prezidată de primarul din Sulmona, Annamaria Casini. Delegația din Ovidiu a fost reprezentată de primarul George Scupra și viceprimarul Doru Cumpănașu. La eveniment, a participat și Gheorghe Miloșan, ministru delegat al României la Ambasada Română din Italia.

A fost stabilit și calendarul de evenimente culturale care vor avea loc în anul 2018, în parteneriat între cele 2 orașe. Unul din proiecte consta în realizarea unei tabere de creație în orasul Ovidiu, în parteneriat cu primăria Sulmona, unde vor participa studenți ai facultăților de arte din Europa, pe tema ovidiană în cadrul bimilenarei ovidiene.

Discursul primarului din Ovidiu a fost încheiat cu un citat din primarul orașului Sulmona în anul 1887 cu ocazia inaugurării unei statui a poetului Ovidius Publius Naso în orașul Constanța: „Venerează-i memoria, iubește-i mormântul! Ovidiu, romanul, este al meu, dar și al tau. Noi i-am dat naștere și voi îi păstrați rămășițele pământești. Gloria ne este comună!”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Impact fatal între două TIR-uri pe o autostradă din apropiere de Bruxelles. Un șofer român a murit prins între fiarele contorsionate ale cabinei

«În UE trăiesc 4 milioane de români, şi o parte dintre ei sunt gay. Cazul meu nu e unul izolat»