in

Muncitor român de 35 de ani, mort pe un şantier la Roma

Un muncitor român de 33 ani, Dumitru Marius Ionel, a murit la muncă pe 10 octombrie. A căzut de pe o scară pe un şantier de restructurare a unui imobil din Via Tevere nr. 48, în zona Corso d'Italia, la Roma. Bărbatul, care lucra cu doi conaţionali pe şantier, a murit pe loc din cauza unui traumatism facial. La faţa locului au venit medicii de la 118, agenţii de la comisariatul Parioli şi poliţia ştiinţifică.

Este al treilea accident de muncă mortal la Roma, de la începutul anului. Potrivit secretarului Filca Cisl din Roma, Andrea Cuccello, de la 1 ianuarie 2003, în sectorul construcţiilor la Roma au murit 54 muncitori, dintre care 28 străini ( 21 români, 3 polonezi, 2 tunisieni, 1 macedonean şi 1 egiptean).

Pe 9 octombrie, cu ocazia Zilei Naţionale dedicate morţilor şi accidentaţilor la locul de muncă din Italia, preşedintele Giorgio Napolitano a spus că nu se poate lăsa jos garda reducând investiţiile în domeniul prevenirii şi siguranţei muncii. Napolitano a reamintit că în Italia se îregistrează în medie trei morţi la muncă în fiecare zi.

Citeşte şi

Muncitor român, mort la Torino în timp ce lucra la pinacoteca familiei Agnelli

24 de ani, a murit la muncă, electrocutat de aparatul de sudură

32 ani, electrocutat mortal la muncă la Torino

Electrocutat la 66.000 de volţi pe schelă, patronul denunţat

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cele 1000 de meserii ale Corinei Constantin

Ioan-Aurel Pop: „Românii din Italia nu au conştiinţa unei comunităţi”