in

Deţinut român spânzurat în închisoarea Castrovillari din Calabria

Un deţinut român de 37 de ani s-a sinucis în seara de 11 octombrie în închisoarea din Castrovillari (provincia Cosenza, Calabria). Informaţia a fost făcută publică de sindicatul poliţiei penitenciare Sappe. După ce agentul poliţiei penitenciare a trecut pentru controlul obişnuit, românul s-a spânzurat cu cordonul halatului.

„O altă tragedie în aglomeratele închisori italiene – comentează într-o notă Giovanni Battista Durante, secretar general adjunct al Sappe şi Damiano Bellucci, secretar naţional – unde deja poliţia penitenciară face eforturi disperate să garanteze siguranţa şi să controleze toţi deţinuţii, din cauza supraaglomerării şi lipsei de personal.

Mulţi agenţi sunt constrânşi să desfăşoare mai multe sarcini de serviciu simultan, tocmai din cauza lipsei de personal. La aceasta se adaugă şi lipsa resurselor economice şi materiale: deseori lipsesc banii pentru benzină, mijloacele de transport sunt vechi şi nu garantează siguranţa pe stradă. În Calabria se află circa 1000 de deţinuţi în plus faţă de locurile prevăzute, un total de peste 3200 de persoane. Dintre acestea circa o mie sunt din criminalitatea organizată, iar 800 sunt străini. La Castrovillari sunt 280 deţinuţi, faţă de o capacitate de 130 de locuri disponibile”.

În Italia sunt circa 22.000 de deţinuţi în plus faţă de capacitatea închisorilor. Capacitatea celor 206 închisori italiene este de 45.817 deţinuţi.

Cele mai recente date ale Departamentului administraţiei penitenciare, actualizate pe 30 septembrie, arată că în închisori sunt 67.428 persoane, dintre care 2.877 femei. Străinii sunt în număr de 24.401. Dintre aceştia, 4.934 sunt originari din Maroc; 3.616 sunt români; 3.197 tunisieni; 2.721 albanezi; 1.210 din Nigeria; 749 din Algeria; 544 egipteni şi 372 chinezi.

De la începutul anului, 146 de persoane au murit în închisorile italiene: 50 de deţinuţi s-au sinucis, unul a fost ucis, 29 au murit din „cauze de stabilit”” şi restul de 66 din „cauze naturale”.

Citeşte şi

Messina/ Deţinut român, moare după trei zile de agonie. Avocatul: “Avea leziuni interne”

VIDEO Sicilia/ Cazul deţinutului român spânzurat, procurorii: “instigare la sinucidere”

Caserta/ Un deţinut român s-a spânzurat într-un spital psihiatric judiciar

Un român de 34 ani s-a sinucis în închisoare la Veneţia

2011/ Trei deţinuţi români sinucigaşi într-o săptămână

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Angela Gheorghiu participă la Gala Balşoi, la invitaţia preşedintelui rus Dmitri Medvedev

Marin Spînu de la Crucea Roşie din Roma, gigantul cu inimă de copil