in

Berlusconi: Imigranții ne fură din frigidere!

Liderul Forza Italia, conștient că în mare parte campania electorală se va juca pe tema imigrației, a vorbit la ”Domenica Live”, intervievat de prezentatoarea Barbara D’Urso, care i-a ridicat mingea la fileu: ”Știu că există un subiect care îți este foarte drag, cel al siguranței”.

Berlusconi a răspuns astfel: ”La fiecare douăzeci de secunde are loc o infracțiune, la fiecare 4 minute un furt dintr-un magazin și la fiecare două zile au loc trei jafuri la bancă. Aceasta pentru că la infracționalitatea italiană s-a adăugat infracționalitatea a 476.000 de imigranți care pentru a mânca trebuie să comită infracțiuni.

Carabinierii spun că primul lucru care este devalizat într-un apartament este frigiderul. Trebuie să intervenim împreună cu Europa pentru a stipula tratate cu țări de coastă și să procedăm la ducerea înapoi a acestor imigranți. Astăzi țările limitrofe și-au închis frontierele. Îi avem noi pe toți”.

”În 2010 imigrația era de 4.400 de persoane într-un an – a continuat liderul Forza Italia. Anul trecut a debarcat același număr de persoane într-un singur weekend”. Și a cui este responsabilitatea, este întrebat Berlusconi, pentru această situație? ”A stângii, care a semnat un acord care prevede ca toți imigranții care sosesc în țara noastră să rămână aici”, afirmă Berlusconi, referindu-se la tratatul de la Dublin.

Nu s-a lăsat așteptat răspunsul, prin intermediul Facebook, al secretarului PD Matteo Renzi: ”Berlusconi a spus că urgența privind imigranții este toată vina lui Renzi și a stângii care au semnat tratatul de la Dublin. Acel tratat – foarte greșit și pe care noi îl vrem schimbat – nu l-a semnat guvernul meu. Era 2003. Acel tratat greșit care a pus în dificultate Italia l-a semnat guvernul condus de Silvio Berlusconi”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Chestionar sociologic: 10 ani de la integrarea României în UE, situația românilor emigrați

Expoziţie foto-documentară «Românii şi Marele Război» la Sacile (Italia)