in

VIDEO/ Românul „indignat”acuzat de rănirea a trei poliţişti la Roma, expulzat din Italia

UPDATE/ Miercuri noapte, judecătorul pentru ancheta preliminară, Elvira Tamburelli, a decis ca românul Robert Scarlat să ramînă în închisoare, alături de alţi opt din cei 12 tineri arestaţi sâmbătă.

Potrivit "La Repubblica", judecătorul şi-a motivat sentinţa susţinând că tinerii arestaţi sunt "periculoşi". Avocaţii a şapte dintre tineri susţin că poliţia a arestat nişte persoane nevinovate şi au depus ca probă un video în care se aude vocea unei femei care le strigă agenţilor: "Nu sunt ei cei pe care trebuie să-i arestaţi, ăia erau buni!".

Video

 

Ministrul de interne italian, Roberto Maroni, a semnat miercuri, 19 octombrie, un decret de expulzare pe numele lui Robert Ionuţ Scarlat, românul de 21 de ani arestat sâmbătă la Roma, în timpul violenţelor din Piaţa San Giovanni.

Anunţul a fost făcut de Chestura din Varese, care a precizat că “cetăţeanul român a fost oprit şi arestat de personalul Chesturii de la Roma, fiind prins în flagrant delict” şi este acuzat de “violenţă şi rezistenţă faţă de un oficial public, leziuni personale, daune cauzate statului şi lansarea de obiecte periculoase”.

Aceeaşi sursă precizează că românul avea faţa parţial acoperită şi a fost văzut în plină acţiune la intersecţia dintre  Via Emanuele Filiberto şi piaţa San Giovanni. Românul a aruncat cu “sanpietrini” (pietre de caldarâm) în direcţia poliţiştilor şi a maşinilor agenţilor.

Tânărul ar fi încercat apoi să fugă, pentru a nu fi identificat şi s-a opus arestării, “lovindu-i pe agenţi cu pumnii şi picioarele”. Unul din agenţi a fost "lovit la umăr şi la picior, având nevoie de 7 zile de tratamente, un al doilea agent a fost lovit la picior iar un al treilea s-a ales cu fractura unei încheieturi- fiind necesare 20 de zile de tratamente".

Imediat după ce a aflat de arestarea românului, chestorul din Varese- oraşul unde tânărul trăia de mai bine de 10 ani- Marcello Cardona, a ordonat să fie demarate cercetări ulterioare. Astfel, au fost descoperite numeroasele precedente penale ale tânărului. Scarlat s-a născut la Bucureşti, dar trăia în Italia din 1999. În 2009, a fost denunţat după ce a ocupat în mod abuziv, împreună cu alţi tineri, un teren privat, în timpul unui rave party. După doar o lună, în noiembrie, poliţiştii l-au descoperit cu cocaină şi 40 de doze de marijuana asupra lui. Până în aprilie 2011, tânărul a fost reţinut de mai multe ori, fiind acuzat de deţinere de substanţe stupefiante.

Tinând cont de precedente şi de acuzaţiile aduse românului, Chestorul a decis să-l semnaleze pe român Departamentului pentru Siguranţă Publică şi Direcţiei Generale pentru Imigraţie din cadrul MInisterului de Interne. In urma semnalării, ministrul Maroni a semnat decretul de expulzare din Italia

"Clientul meu este nevinovat", susţine avocatul românului, Francesco Ricciardi. “S-a apropiat prea mult de linia de foc, adevăraţii black bloc au ştiut cum să fugă la timp. Nu cred că este necesară reţinerea lui în închisoare”, a mai adăugat avocatul lui Scarlat, citat de ADNKronos.

Românul a fost interogat de către judecătorul pentru ancheta preliminară (GIP) şi se află în închisoarea Regina Coeli.

Mi. Ca.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Spirit Românesc” Roma / Dana Mihalache: “Să ne comportăm ca italienii, dar să rămânem cu spiritul nostru românesc”

Există şi “badante” necinstite: şapte luni de închisoare pentru “hoaţa de linguriţe”