in

Teodor Baconschi va inaugura mâine Consulatul României la Catania

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va inaugura sâmbătă, 22 octombrie 2011, la ora 11.30, Consulatul României la Catania, anunţă MAE printr-un comunicat de presă.

Noua misiune este menită să asigure protecţie şi asistenţă consulară pentru cetăţenii români rezidenţi, domiciliaţi sau aflaţi în calitate de turişti în cele patru regiuni din sudul Republicii Italiene care constituie circumscripţia consulară a oficiului, respectiv Sicilia, Basilicata, Calabria şi Puglia.

Decizia înfiinţării noului oficiu vine ca urmare a creşterii constante, din ultima perioadă, a numărului solicitărilor de servicii consulare, respectiv din dorinţa de a echilibra prezenţa consulară în Peninsulă şi de a o adapta la cerinţele comunităţii româneşti din Italia. 

Potrivit evaluărilor existente, în circumscripţia consulară a noii misiuni se regăsesc aproximativ 80.000 de cetăţeni români.

Extinderea reţelei consulare constituie una dintre principalele priorităţi ale mandatului ministrului Teodor Baconschi, pentru a îmbunătăţi continuu serviciile de care pot beneficia cetăţenii români din afara graniţelor.

Misiunea de la Catania se adaugă noilor consulate inaugurate în 2010 şi 2011 la Bălți, Cahul, Ungheni, Almeria, Edinburgh, Vancouver.
Informatii suplimentare

Consulul României la Catania este Adriana Elena Moţa.

Coordonatele oficiului consular sunt:  Via Misterbianco nr. 1, CP 95131, Catania.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Andi Rădiu (Gazeta Românească) la a doua ediţie a videoconferinţei jurnaliştilor români de pretutindeni

Teodor Baconschi a inaugurat Consulatul românesc din Catania: „Ne croim o nouă soartă şi în Sicilia”