in

Românii din Italia, pensionari „ideali”: trăiesc puțin. ”Plătesc mai mult decât vor colecta în viitor”

Il Giornale, cotidian cu orientare de dreapta și anti-imigrație, a comentat, sub semnătura lui Antonio Signorini, afirmațiile președintelui INPS, referitor la nevoie de străini a Italiei, pentru plata pensiilor.

Binecuvântați lucrători străini. Aceștia sunt necesari nu numai pentru că sunt dispuși să îndeplinească sarcini care nu mai sunt acceptate de italieni și, prin urmare, să plătească contribuțiile pentru finanțarea fondurilor de pensii.

Potrivit președintelui INPS Tito Boeri au, de asemenea, o valoare foarte specială, aceea de a trăi puțin. Mult mai puțin decât italienii nativi care se laudă cu supremația uneia dintre cele mai lungi speranțe de viață de pe planetă. Și pentru acest motiv lucrătorii străini, a se înțelege cei care provin din țări mai sărace decât Italia, potrivit economistului milanez vor salva conturile italiene de pensii.

Evaluarea este cuprinsă în intervenția pe care a avut-o Boeri însuși anul trecut, când a prezentat raportul Inps. Atunci a trecut puțin neobservată, astăzi poate servi pentru a înțelege de ce președintele instituției de asistență socială preferă să se concentreze mai degrabă pe lucrătorii străini decât pe șomerii italieni. „Datele noastre – a explicat – ne spun că imigranții din Italia de azi au o speranță de viață mai scurtă decât cea utilizată pentru a determina cantitatea și durata pensiilor, ceea ce înseamnă că, chiar și în contextul metodei contributive, ei plătesc mult mai mult decât ceea ce primesc, luând în considerare plățile și beneficiile pe toată durata vieții lor „.

Pe scurt, cerințele privind pensiile și chiar calculele complexe ale verificărilor sunt calibrate pe speranța de viață italiană, dar sunt valabile pentru toată lumea. Și pentru lucrătorii străini care trăiesc mult mai puțin. O jumătate de păcăleală pentru aceștia și, în același timp, o mană cerească pentru bugetul de pensii.

Pentru a da câteva exemple (Boeri nu a făcut-o), primul grup de imigranți din Italia sunt comunitari, românii. Speranța de viață în țara de origine este de 72,5 ani, în Italia 82. Zece ani mai puțin. O sută douăzeci de cecuri lunare economisite, din punctul de vedere al INPS. În Albania, viața medie este de aproximativ 76 de ani, în Maroc 71 și în China 73. Nu este surprinzător că, din punct de vedere pur contabil, un străin este mai bun decât un șomer, eventual având și stare bună de sănătate.

În cazul în care speranța lor de viață rămâne așa de scăzută, pe baza noilor norme, inclusiv ajustările periodice la vârsta de pensionare și cuantumul pensiei, lucrătorii străini vor avea timp să încaseze pensia doar pentru puțini ani, spre deosebire de cei care s-au născut în frumoasa Italie.

Primele valuri de pensionari străini vor ajunge să încaseze după 2060, Inps nu este în măsură să înțeleagă cât de mult va afecta conturile. Deja mulți pleacă astăzi înainte ca ei să adune anii minimi pentru pensie, lăsând Italiei contribuțiile lor, a mai explicat Boeri.

Realpolitik în materie de securitate socială, sau un argument oarecum forțat în favoarea importului de forță de muncă. Este într-adevăr dificil să faci predicții. De exemplu, speranța de viață a străinilor, datorită sistemului universal de sănătate și stilului de viață italian, ar putea crește brusc în mod neașteptat, dând peste cap prognozele INPS. Să nu mai vorbim de costurile de sănătate, care sunt oricum cheltuieli publice.

Cu toate acestea, ei sunt clienți perfecți pentru sistemul italian de securitate socială în conformitate cu scenariul prezentat de Boeri.

În altă parte, se fac alte alegeri. Chiar și în China, unde politica privind un copil a fost dată deoparte pentru a asigura pensiile viitoare. O politică pro-familii, nicio încercare de a încuraja imigrația.

(sursa: Il Giornale)

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Vasile Bacău a încercat să violeze două fete pe o plajă din Sicilia: «Nu i-am dat decât un picior în față»

Tito Boeri (INPS): Italia are nevoie de imigranţi pentru a-şi plăti pensionarii