in

Peste un milion de euro descoperiți la aeroportul Caselle-Torino, în bagajele călătorilor. Un român printre cei mai ingenioși

Garda de Finanțe italiană a descoperit în ultimul an, la controalele din aeroportul ”Sandro Pertini” din Torino (Caselle), peste un milion de euro ascunși în bagaje, prin cele mai ciudate și neașteptate metode: în interiorul ouălor de ciocolată, pachetelor-cadou, curelelor sau chiar în vestimentația intimă. Printre cei mai ingenioși: un român, care călătorea spre București, a împachetat banii în capsulele de surprize din ouăle de ciocolată, iar o femeie din Nigeria, ce avea zbor spre Lagos, i-a introdus în absorbantele intime.

La aeroportul Caselle-Torino au fost controlate peste 600 de persoane, fiind monitorizat un flux de circa 4,5 milioane de euro.

În ultimul an, militarii prezenți la inspecționarea bagajelor din aeroportul torinez, și-au intensificat controalele și au aplicat peste 100 de amenzi contravenționale persoanelor care nu declarau sumele peste 10.000 de euro (conform legii).

Un rol important în descoperirea banilor ascunși l-a avut și câinele Escos, un ciobănesc german din echipa Gărzii de Finanțe, antrenat pentru asemenea situații.


Legea italiană nu pune limite cantității de bani în numerar sau valorilor asimilate (cum ar fi, de exemplu, cecurile de călătorie) cu care se pot trece frontierele italiene, atât la intrare cât și la ieșire. Și acest lucru este valabil atât pentru călătoriile dinspre și către țările Uniunii Europene cât și pentru cele dinspre și către țările extracomunitare.

Când însă suma este egală sau mai mare de 10.000 de euro, este necesar să se completeze o declarație și să se depună la birourile Vămii în momentul în care se trece frontiera. Formularul de utilizat poate fi descărcat de pe site-ul Agenției Vămilor și Monopolurilor www.agenziadoganemonopoli.gov.it.

În declarație se vor introduce datele personale și, dacă declarația este completată de altcineva, cele ale persoanei în contul căreia se efectuează transferul. Apoi este necesar să se specifice cantitatea de bani, originea lor, destinatarul, dacă e diferit de declarant, și la ce vor fi utilizați.

Cu câți bani putem trece granița

 

 

 

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Matteo Salvini, ținta unui videoclip viral: «Matteuco, m-am hotarat cu acești negri să mergem acasă»

Pesta porcină face ravagii în România şi dă idei hoţilor: falşi veterinari iau animalele sănătoase din curţile oamenilor