in

Giuseppe Conte i-a mulțumit lui Klaus Iohannis pentru prietenie

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită de stat în Republica Italiană, a discutat luni, 16 octombrie, cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Italiei, Giuseppe Conte, despre relaţia bilaterală dintre cele două ţări şi despre cooperarea în plan european, internaţional şi securitar.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Giuseppe Conte i-a mulţumit lui Klaus Iohannis pentru prietenia pe care acesta şi România o poartă Italiei şi poporului italian.

Totodată, Iohannis şi Conte „au salutat nivelul excelent al schimburilor comerciale bilaterale, Italia fiind al doilea partener comercial al României, cu o balanţă comercială echilibrată”. Klaus Iohannis a mai subliniat faptul că ţara noastră continuă să reprezinte o piaţă foarte atractivă pentru companiile italiene, în condiţiile în care Italia ocupă primul loc în topul investitorilor străini din punctul de vedere al numărului de companii prezente pe piaţă.

De asemenea, Iohannis a mulţumit pentru modul în care autorităţile italiene au acţionat în relaţia cu numeroasa comunitate românească, „foarte bine integrată în societatea italiană şi care aduce o contribuţie substanţială la economia acestui stat”, informează Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Iohannis a subliniat şi faptul că dimensiunea externă a migraţiei rămâne o componentă esenţială în acţiunile Uniunii pentru gestionarea migraţiei ilegale, care necesită o cooperare mai strânsă. De asemenea, Iohannis a evidenţiat faptul că este necesară stabilirea unui echilibru corect între măsurile pe termen scurt, care au drept scop salvarea vieţilor pe mare şi îmbunătăţirea protecţiei frontierelor, şi cele pe termen lung, care vizează soluţionarea cauzelor profunde ale migraţiei. În acest context, cei doi înalţi oficiali au făcut un schimb de opinii cu privire la situaţia din Libia.

Klaus Iohannis: «Vin la Roma să apăr drepturile românilor din Italia»

Klaus Iohannis: «Vin la Roma să apăr drepturile românilor din Italia»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Apartheid la Lodi, copii străini lăsați flămânzi de primarul leghist. «Cantina e prea scumpă pentru noi»

Fata lui Mattarella, decorată de Iohannis