in

Un român a indignat Italia, după moartea unui polițist: «Ce frumos, un gabor mai puțin!»

Un polițist italian a murit în timpul serviciului în Sicilia, într-un accident de circulație. Accidentul a avut loc în 15 ianuarie, pe autostrada A18 Catania – Messina. Trei persoane și-au pierdut viața, între care și Angelo Spadaro, 55 de ani, polițist în serviciu la Poliție Rutieră din Giardini Naxos, care în acel moment cerceta un alt accident, fiind lovit în plin de un Tir. Multe mesaje de condoleanțe, între care cele de la Ministrul de Interne Matteo Salvini și de la Șeful forțelor de Poliție, Franco Gabrielli.

Dar între aceste mesaje a apărut și unul care a șocat și indignat nu numai forțele de ordine, ci întreaga Italie: «Ce frumos, un gabor mai puțin!» („Che bello uno sbirro in meno”, folosind termenul depreciativ „sbirro” pentru polițist, termen utilizat de interlopi). Mesajul a fost postat pe Facebook de un anume Christian Milano din Palermo. «În schimb îmi pare rău pentru cine a avut accident și nu este gabor», a continuat mesajul.

Sindicatul polițiștilor SAP a făcut imediat denunț. „Deschidem un proces împotriva subiectului“, a anunțat Stefano Paoloni, secretar general al Sindicatului. „Este oribilul comentariul postat de Christian Milano, pe profilul lui a publicat în mod repetat insulte și urări de moarte împotriva polițiștilor. Așa cum am făcut întotdeauna, îi denuntam pe toți cei care își bat joc și jignesc memoria colegilor noștri care și-au pierdut viața în timp ce asigurau cetățenilor un drept fundamental: securitatea. Nu este tolerabil ca cineva să se bucure de moartea unui om, în primul rând, înainte de polițist.”

Și ministrul de Interne și-a exprimat indignarea: «M-am săturat de cei care insultă liber oamenii în uniformă. Am cerut autorităților să identifice subiectul sordid în chestiune și să garanteze că va plăti pentru aceste cuvinte infame.», a scris Matteo Salvini pe pagina sa.

Poliția din Agrigento a anunțat că a descoperit cine se ascundea în spatele profilului fals: un român de 33 de ani din Palermo, identificat și denunțat.

Cazul aduce aminte de cel petrecut în România, când protestatarul Mihai Dide a avut o reacție revoltătoare la știrea că o femeie jandarm din Suceava a murit în urma unui accident rutier. Femeia a murit într-un accident rutier, fiind lovită de un șofer în timp ce traversa regulamentar. Copilul ei a suferit leziuni grave şi a ajuns în comă la spital. „One more down!”, a scris Dide pe Facebook. „Unul mai puțin”, exprimându-și astfel aversiunea față de jandarmi și jignind memoria victimei. Nimeni nu l-a denunțat pentru aceste cuvinte.

Sorin Cehan

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Iată cum se poate înmatricula un autovehicul în Italia, ce acte aveți nevoie și ce taxe sunt de plătit

Accident cumplit în Italia, produs de doi români, în urma căruia a murit inginerul care a construit tunelul Mont Blanc