in

Episcopii italieni din CEI, apel către Parlamentul italian: “Da cetăţeniei pentru străinii născuţi în Italia”

Mai mulţi episcopi au făcut un apel către Parlamentul italian, pentru promovarea legii care prevede recunoaşterii cetăţeniei pentru copiii de imigranţi  născuţi în Italia, aşa-numitul “ius soli “.
 
Tema a fost menţionată în discursul de deschidere a reuniunii Conferinţei Episcopale Italiene (CEI), de către Cardinalul Angelo Bagnasco, preşedintele CEI.
 
Într-o notă difuzată de către purtătorul de cuvânt al Conferinţei Episcopale, Mons. Domenico Pompili, se face trimitere la dezbaterea internă din cadrul Consiliului Episcopal permanent, unde mai mulţi episcopi s-au solicitat şi ‘’au pledat în favoarea recunoaşterii cetăţeniei pentru copiii imigranţi născuţi în Italia.’’
 
Acesta este, dealtfel, o luptă dusă în ultimii ani de mai multe organizaţ ii catolice, printre care Fundaţia Migrantes şi Caritas, ambele legate de Conferinţa Episcopală.
 
Pe aceeaşi temă şi de mai multe ori s-a pronunţ at şi actualul ministru pentru Cooperare, Andrea Riccardi şi care este şi fondator al Comunităţii Sant’Egidio.
 
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dragobete vs Sf. Valentin/ Istorie, tradiţii şi obiceiuri

O cerşetoare a câştigat procesul împotriva unui ziar din Peninsulă: “Fotografia e defăimătoare”