in

Salerno, au închis-o cu lacătul și au abandonat-o pe bătrâna invalidă pe care trebuiau să o îngrijească, doi români denunțați

Doi români plecaţi la muncă în Italia, F. G. şi T. F. V., riscă 5 ani de închisoare pentru abandonul unei persoane incapabile să se ajute singure. Fuseseră angajaţi să aibă grijă de o bătrână imobilizată la pat, dar românii au închis-o pe femeie în cameră şi au plecat. Incidentul s-a produs la Cava di Tirreni, localitate situată în provincia Salerno. Cei doi români au fost angajaţi de rudele bătrânei să aibă grijă de ea, femeia fiind invalidă.

Însă, conform presei italiene, citate de observator.tv, zilele trecute, românii au închis-o pe femeie în cameră şi au plecat la cumpărături. Bătrâna a căzut din pat, iar gemetele ei de durere şi strigătele de ajutor au fost auzite de vecini care au alertat forţele de ordine. Pompierii şi carabinierii au spart uşa şi au găsit-o pe femeie pe podea. Bătrâna a primit îngrijiri medicale şi a fost internată într-o unitate psihiatrică.

Românii sunt cercetaţi în stare de libertate pentru abandonul de persoane incapabile să aibă grijă de ele, infracţiune pentru care riscă până la 5 ani de închisoare.

Anchetatorii au stabilit că uşa de la camera femeii era încuiată cu un lacăt pentru ca bătrâna să nu poată părăsi încăperea sub nicio formă. De asemenea, anchetatorii vor să stabilească dacă astfel de incidente s-au mai petrecut, respectiv dacă românii au mai abandonat-o pe bătrână şi cu alte ocazii.

Italia, în atenția îngrijitoarelor: ”Am fost denunțată, am lăsat-o pe bătrână singură în casă…chiar e infracțiune?”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, în atenția îngrijitoarelor: ”Am fost denunțată, am lăsat-o pe bătrână singură în casă…chiar e infracțiune?”

Ai pierdut documentele de călătorie? Poți cere acte temporare de la ORICE REPREZENTANȚĂ A UNUI STAT AL UE