in

Preot condamnat pentru că a violat o româncă

I-a oferit 3.000 de euro pentru a nu depune mărturie şi pentru a se întoarce acasă, în România. Nela Zamfira, o îngrijitoare româncă de 43 de ani, care l-a denunţat pentru viol pe Walter Mariani, preot din Mantova, nu a acceptat oferta.

Preotul, 71 de ani, deja condamnat în apel la şapte ani şi jumătate pentru abuzuri asupra româncei, a fost judecat acum şi pentru tentativa de corupere a reclamantei.

Tribunalul din Ferrara l-a condamnat la 8 luni, cu suspendarea  pedepsei, scrie Il Resto del Carlino. "Ne-am întâlnit în piaţă – explică românca -, eu eram însoţită de o prietenă şi de soţ, când don Mariani mi-a oferit trei mii de euro înainte de procesul din Mantova, pentru a nu depune mărturie şi a mă reîntoarce în România. Am refuzat şi am plecat. La scurt timp după a început procesul şi eu mi-am schimbat numărul de telefon pentru a nu mai mă găsi".

În depoziţiile anterioare, îngrijitoarea enumerase apoi violurile suferite în 2008: trei în casa preotului, unul în locuinţa în care lucra ca îngrijitoare, şi unul la spitalul unde a fost internată timp de peste două luni şi unde don Walter mergea deseori să o întâlnească.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Claudiu Mitea, întreprinzător la Roma: “Am învăţat o lecţie: fiecare problemă are o rezolvare”

Presa străină acuză: Copiii români mor pentru că doctorii nu lucrează fără mită