in

Protestul PSD Diaspora, după trecerea lui Viorel Badea la USL: „Domnule Ponta, nu PDL-izați USL!”

Trecerea senatorului diasporei Viorel Badea de la PDL la PNL a înfuriat organizaţiile PSD din diaspora. După ce organizaţiile PNL din diaspora au anunţat că nu vor sprijini candidatura lui Badea din partea USl în diaspora, filialele PSD din Diaspora s-au alăturat protestului, anunţând că nu vor sprijini candidatura lui Badea. Secretarul general al PSD Milano, Dragoş Mihai Cohal, şi-a dat demisia din funcţie şi din partid.

Iată scrisoarea de protest către Ponta şi Antonescu a liderilor PSD din Diaspora, care exprimă o poziţie comună a PSD Diaspora şi a Cluburilor liberale.


Protestul PSD Diaspora

Domnului Victor Ponta, Președinte PSD și Copreședinte USL
Domnului Crin Antonescu Președinte PNL și Copreședinte USL

Stimaţi Domni,

Prezenta luare de poziție este comună Filialelor PSD Diaspora și Cluburilor Liberale Diaspora. Am aflat cu stupoare că senatorul de diaspora Viorel Badea a declarat, pentru MEDIAFAX, că pleacă din PDL şi se înscrie în PNL, precizând că va face anunţul la şedinţa de luni, 7 mai, a Camerelor reunite. Badea a mai anunţat că el va fi candidatul PNL în colegiul Europa al diasporei.

Toate eforturile noastre de a construi de la zero PSD şi PNL în Diaspora vor fi anulate

La Congresul PSD din 7 aprilie am solicitat în numele membrilor PSD Diaspora din Italia oprirea intrării/acceptării traseiștilor PDL în structurile PSD pentru a nu ne decredibiliza în fața tuturor prin PDL-izarea PSD.

Considerând că imaginea nostră, a PSD în România, este strîns legată de imaginea PNL în USL, noi semnatarii prezentei Scrisori Deschise, vă informăm că toate eforturile noastre de a construi de la zero PSD și PNL în Diaspora vor fi anulate, spulberate de o asemenea gafă. Nu vom accepta în nici un fel vreo apropiere/colaborare/intenție a structurilor centrale de a ne impune un personaj PDL-ist până în maduva oaselor, participant și inițiator a tuturor sindrofiilor DRP PDL în lume, care a gestionat reprezentarea parlamentară a românilor din străinătate împreuna cu William Brînză celălalt beneficiar şi organizator al votului multiplu pentru PDL cel puțin în Italia.

Nu vă bateți joc de munca, timpul, onoarea şi eforturile membrilor PSD Diaspora și PNL Diaspora

Am aflat deasemenea tot din declaraţia Senatorului Votului Multiplu şi al banilor de la DRP că “vor trece la PNL şi 20 de lideri ai unor filiale PDL din diaspora, majoritatea din Italia”.

În afara României și mai ales în Italia sunt arhicunoscute lipsa de caracter, oportunismul deşănţat și tupeul PDL-ist al acestor așa zişi “lideri”.

În data de 7 mai 2012, la Madrid, a avut loc BPN al organizaţiei teritoriale PSD Spania, ocazie cu care s-a luat decizia de a nu sprijini sub nicio formă candidatura lui Viorel Badea în colegiul din diaspora.

Solicităm o luare de poziție publică a conducerii USL în acest caz de deosebită importanță pentru milioanele de români din afara țării.

Cerem cu fermitate să nu vă bateţi joc de munca, timpul, onoarea și eforturile membrilor PSD Diaspora și PNL Diaspora printr-o acceptare la masă pusă, peste capetele și voința noastră, a “candidatului PNL în colegiul Europa al diasporei”.

Subscriu:

PSD Diaspora Italia

  • Constantin Manoliu, Președinte PSD Milano (foto)
  • Florin Tătaru, Președinte PSD Roma
  • Mirela Obreja, Președinte PSD Florența
  • Marian Turea, Președinte PSD Torino
  • Claudiu Ghica, Președinte PSD Settimo Torinese
  • Marius Diac, Președinte TSD Torino
  • Mihaela Luchian, Președinte OFSD Torino
  • Crăiță Bogdan, Radu Craiu, Responsabili PSD Como, Lecco, Piacenza, Padova
  • Dumitru Rădulescu, Responsabil Brescia
  • Cristina Pavia, Responsabil Fiumicino
  • Raul Fraitag Responsabil Ladispoli
  • Elisabeta Cocolos Responsabil Bologna, Castel Maggiore, Cento

PSD Diaspora Spania

  • Marius Sârbu, Președinte PSD Madrid
  • Mariana Venec, Președinte PSD Arganda del Rey-Madrid
  • Mariana Bratu, Președinte PSD Coslada-Madrid
  • Monica Cucu, Președinte PSD Alcorcon-Madrid
  • Cătălin Şerbu, Președinte PSD Zaragoza
  • Geanina Boicu, Vicepreședinte PSD Diaspora
  • Dan Luca, Vicepreședinte PSD Diaspora, Belgia
  • Marian Popescu, Secretar General PSD Diaspora

Revoltă în filialele PNL din diaspora: „Viorel Badea nu ne reprezintă”


Demisia secretarului general al PSD Milano

Domnului Constantin Ciprian Manoliu, președinte al PSD Filiala Milano
Domnului Victor Ponta, președinte al PSD,
Domnului Crin Antonescu, președinte al PNL

Domnilor președinți,

Protestez cu tărie împotriva strategiei USL de a primi în partide în acest moment pe acei politicieni din UNPR și PDL etc care au avut un comportament corupt și imoral! S-ar fi impus înghețarea primirii oricărei cereri de înscriere în PSD făcute de astfel de politicieni, pe o perioadă de cel puțin patru ani.

În luna martie a.c. membrul Partidului Democrat Liberal Sorin Frunzăverde a fost acceptat în PNL, devenind astfel un politician care nu mă reprezintă și totodată membru al coaliției de partite USL, din care și eu fac parte. Protestez împotriva acțiunii de primire în rîndurile noastre a lui Sorin Frunzăverde.

PSD București a înțeles să urmeze calcule politice nefaste dînd curs acceptării în rîndurile partidului PSD a unor politicieni ai UNPR și PDL. Trei deputați PDL au trecut la PSD alaltăieri. PNL, pe de altă parte, a permis aici în Italia înregimentarea lui Avram Ioniță de la PDL Diaspora la PNL Diaspora. Dumitru Ilinca – vicepreședinte demisionar al PDL Italia – dorește să ‘treacă’ la PNL Diaspora, iar Liviu Lipot, fost președinte de filială a PDL, vrea să fie ‘independent’ dar totodată susținut de USL la alegerile ce vin.

Dulcis in fundo, aflăm că preşedintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni (sic!), senatorul PDL Viorel Badea, cunoscut aici în Italia prin corupție și scandaluri politice, a declarat ca intenționează să se alăture PNL. Nici o luare de poziție din partea USL?

Stimați domni,

este vorba despre persoane care activat și încă activează dăunător în Diaspora și a căror acțiuni ne-au lezat în mod deosebit în ultimii ani pe noi, românii emigranți din Italia. Prin acesta USL București dovedește – direct și inevocabil – insensibilitate, mai mult, necunoașterea problematicii Diasporei.

Domnule președinte V. Ponta,

Prin primirea traseiștilor în PSD se încălcă art. 23, litera d din Statutul PSD în care se declară că “nu pot fi membri ai Partidului Social Democrat persoanele compromise moral şi politic”. Or, azi mai mult decît oricînd, traseismul politic este o clară și definitivă compromitere morală și politică. Aceste persoane nu fug la USL din convingeri politice ci din calcule juridice și economice!

Cerem deîndată excluderea din PSD a PDL-iştilor primiţi în 2012 în partid

Primirea altor traseiști va însemna compromiterea PSD; primirea traseiștilor PDL din Diaspora în PSD ar însemna compromiterea noastră, a noilor politicieni ai Diasporei. E datoria mea, este datoria noastră, a românilor din Diaspora, să protestăm cu putere și să cerem deîndată excluderea din PSD a PDL-iştilor primiţi în 2012 în partid.

Pînă cînd aceste deziderate firești, dătătoare de coerență politică și morală, nu vor fi îndeplinite, domnilor președinți, consider prezenţa mea în PSD incompatibilă cu situaţia de fapt și prezint totodată – cu regret – demisia mea din funcția de Secretar General al PSD Milano, funcție în care am fost ales acum un an și de asemenea demisia din Partidul Social Democrat – Diaspora.

Milano, 10 mai 2012

Secr. Gen. PSD Milano, Dragoș Mihai Cohal

 


 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scrisoarea ARI către primul ministru Victor Ponta: Trimiteţi de urgenţă un ambasador în Italia!

Curtea cu Juri: Alessio Burtone e “pueril, nu violent” şi nu a vrut să o omoare pe Maricica Hăhăianu