in

Crima de la Aosta, închisoare pe viaţă pentru Puiu Pitica

Curtea cu Juri din Aosta l-a condamnat la închisoare pe viaţă, cu izolare diurnă timp de 12 luni, pe Puiu Pitica (foto stânga), 45 de ani, acuzat de uciderea sculptorului Paolo Morandini pe 29 aprilie 2011 la Aosta.

Pentru acea crimă au fost arestate trei persoane, toţi cetăţeni români, dintre care doi deja condamnaţi (foto dreapta): Radu Gal, de 25 de ani, trebuie să ispăşească o pedeapsă de 19 ani şi zece luni de închisoare, iar Sascău Eugen, 20 de ani, acuzat numai de furt, s-a ales în urma unui acord judiciar cu numai 4 luni de închisoare.

Odată cu condamnarea lui Pitica se încheie procesul de primă instanţă pentru acel masacru feroce. Cei trei se aflau deja în închisoare la Roma pentru o altă agresiune, când au fost incriminaţi oficial, pe 6 iunie 2011, pentru uciderea lui Morandini.

Sculptorul (foto) a fost ucis pe 29 aprilie în locuinţa sa atelier din centrul istoric al Aostei, de cei trei pe care-i surprinsese furând într-un bar din apropiere. Furau din frigiderul barului brânză şi salam. Morandini a strigat la ei. Văzându-se descoperiţi, românii l-au târât pe Morandini în propria lui casă şi l-au bătut cu sălbăticie până l-au omorât. Apoi asasinii au incendiat locuinţa pentru a face urmele să dispară. Corpul a fost găsit de pompierii alertaţi pentru incendiu. Odată intraţi în locuinţă, au găsit corpul prăbuşit, parţial ars şi cu diferite traumatisme. După omor, cei trei români au mai rămas câteva zile în Valle D'Aosta, unde trăiau pe unde apucau, apoi au plecat la Roma cu un tren. Lângă Roma au comis o tâlhărie şi au fost arestaţi.

Întregul oraş Aosta a rămas şocat de vestea omorului. Paolo Morandini, de 67 de ani, era foarte cunoscut în Aosta pentru că transformase piaţa din faţa atelierului său şi străzile limitrofe într-un fel de expoziţie permanentă prin expunerea operelor sale.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Liviu Zamfirache, fotograf la cutremur

Crima de la Tivoli/ Scripcaru şi-a recunoscut fapta