in

S-a întors din Italia și s-a baricadat în casă cu copilul, polițiștii au negociat cu ea 15 ore. Tatăl copilului, cetățean italian, a câștigat custodia și vrea să-l ia cu el

Momente dramatice la Ghimbav, unde o femeie s-a baricadat în casă cu copilul de 6 ani, după ce tatăl acestuia, cetățean italian, a câștigat custodia și a venit să-l ia în Italia.

Polițiștii au negociat 15 ore cu femeia, pentru a o convinge să deschidă ușa reprezentanților Direcției Copilului care veniseră să ia minorul pentru a-l da tatălui. În final, aseară târziu, au intrat.

„În jurul orei 1.30 s-a realizat pătrunderea în interiorul imobilului în condiții de siguranță. Nu au fost înregistrate victime omenești. Copilul și mama sa au fost preluați de către echipajul medical aflat la fața locului și transportați la spital pentru evaluare medicală“, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, subcomisar Alina Maria Ivan.

Negocierile cu femeia au început încă de luni, 13 ianuarie, de la ora 10.00, când  echipele de poliție s-au mobilizat și s-au deplasat la fața locului însoţiţi de luptători din cadrul Securității pentru Acțiuni Speciale, un negociator și o ambulanță şi asistați de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Burebista Brașov.

Incidentul s-a derulat în jurul unui minor de care mama nu vrea să se despartă, după ce tatăl, cetășean italian care locuieşte în Italia, a obținut custodia celui mic, în urma divorţului.

„Îl ține sechestrat de mai mult timp, nu-l lasă să se ducă nici la grădiniță. Tatăl copilului a venit acum din Italia, vrea să ia copilul”, a declarat un martor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Braşov, Lidia Mailat, tatăl femeii a sesizat, la linia verde „Telefonul copilului“, că întoarsă din Italia, aceasta s-a baricadat în casă alături de cel mic.

Copilul are 6 ani și jumătate. Femeia în vârstă de 39 de ani și-a luat copilul din Italia și a venit în țară, într-o casă de lângă Primăria Ghimbav.

Oamenii legii urmează să stabilească dacă femeia avea discernământ în momentele în care a săvârșit aceste acțiuni, iar în urmă unei anchete sociale se va stabili dacă mai poate avea grijă de copil.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A ucis o româncă de 19 ani la Salerno, zidarul italian Carmine Ferrante condamnat la 18 ani închisoare

Puşcăriaşii, obligaţi să muncească: «Dintre cei peste 20.000 de deținuți, majoritatea au capacitatea de muncă»