in

Băsescu: Este ilegală scoaterea din lista permanenta a românilor cu rezidența în străinătate

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat că scoaterea de pe listele electorale permanente a românilor cu rezidenţă în străinătate şi a celor cu actele de identitate expirate este ilegală.

Referitor la faptul că Guvernul consideră necesară scoaterea de pe listele electorale permanente a circa 2,5 milioane de români cu rezidenţa în străinătate, Băsescu a spus că listele electorale permanente se fac după domiciliul stabil, iar intenţia Guvernului este ilegală.

„Da, numai că listele se fac după domiciliu. Ştiţi ce îmi spune treaba asta? Eu i-aş întreba, dacă au două milioane jumătate cu rezidenţă în străinătate şi ei consideră în mod ilegal că nu ar trebui să fie în listele permanente de aici, de ce au trimis doar 500.000 de buletine de vot în străinătate?“, a afirmat Băsescu.

Listele electorale, fără morţi şi români din diaspora, pe masa Curţii Constituţionale

De aceeaţi părere este şi liderul PDL Vasile Blaga, care a declarat că USL încearcă să „confuzeze” în continuare Curtea Constituţională, arătând că nu pot fi scoşi de pe liste cetăţenii cu CI expirat şi nici cei cu domiciliul în străinătate.

„Vedem toate eforturile pe care le face USL de a încerca să confuzeze în continuare Curtea Constituţională trimiţându-le mai multe liste, în speranţa că îl vor menţine mai mult timp pe Crin Antonescu la Cotroceni, de unde ar trebui să plece”, a declarat Vasile Blaga.

El a spus că nicio autoritate nu-şi poate permite să încalce legea, arătând că nu pot fi scoşi de nimeni de pe listele electorale nici cetăţenii care au actele de identitate expirate, nici cetăţenii români care au domiciliul în străinătate.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Listele electorale, fără morţi şi români din diaspora, pe masa Curţii Constituţionale

A violat un copil român de 10 ani, italian arestat la Palermo