in

Toate consulatele românești din Italia SE ÎNCHID PE O PERIOADĂ NEDETERMINATĂ, de luni se suspendă serviciile consulare

Ca urmare a măsurilor adoptate de autoritățile italiene în contextul epidemiei de Coronavirus și în scopul protejării cetățenilor români, vă informăm că:

📌 Începând cu data de 16 martie 2020, se suspendă serviciile consulare cu publicul, pe o perioadă nedeterminată, la toate oficiile consulare românești din Italia.

📌 Această măsură este justificată de necesitatea evitării aglomerărilor din cadrul oficiilor consulare, în conformitate cu măsurile de urgență sanitară luate de autoritățile italiene.

📌 Întreg personalul consular rămâne la dispoziția cetățenilor români pentru acordarea de asistență consulară de urgență (decese, accidente, acte solicitate de autoritățile locale în contextul pandemiei, etc.).

📌 Cetățenii care au programări pentru perioada următoare vor primi un e-mail prin care se comunică anularea programării, pe adresa de e-mail utilizată la crearea contului pe www.econsulat.ro.

📌 Informații privind serviciile consulare și numerele de telefon la care puteți primi asistență consulară sunt disponibile pe site-ul 🔗 https://roma.mae.ro și pe pagina Facebook ale Ambasadei.

📌 De îndată ce activitatea cu publicul va fi reluată, vor fi luate toate măsurile necesare pentru a asigura posibilitatea reprogramării cu celeritate a tuturor solicitanților ale căror programări inițiale au fost anulate.

🤝 Depășirea cu succes a acestei situații extraordinare depinde și de buna cooperare dintre Ambasadă și cetățeni. Vă mulțumim pentru înțelegere!

🔴 Nu uitați măsurile adoptate de guvernul italian, valabile în TOATĂ Italia:

🚫 Evitați orice deplasare care nu este urgentă ‼️
🏠 Rămâneți pe cât posibil acasă
‼️ Nerespectarea acestor prevederi se poate pedepsi inclusiv cu sancțiuni de ordin penal.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Klaus Iohannis, măsură fără precedent: «Am decis să decretez stare de urgență»

Italia, numere înspăimântătoare, 21.000 de infectați, 1.400 de morți. Lombardia, aproape de colaps