in

A fost suspendat Tratatul Schengen, se închid frontierele UE timp de 30 de zile

Se închid frontierele interne și externe ale Uniunii Europene.

Alarma provocată de Coronavirus i-a determinat pe liderii europeni să opteze pentru suspendarea Tratatului Schengen, așa cum a anunțat președintele Comisiei UE, Ursula Von der Leyen, la sfârșitul videoconferinței cu liderii G7: „Cu Guvernele europene am decis o restricție temporară a călătoriilor neesențiale în Uniune. Facem acest lucru pentru a nu răspândi virusul în interiorul și în afara continentului și pentru a nu avea potențiali pacienți suplimentari care afectează sistemul de sănătate al UE „.

Prin urmare, tratatul Schengen care prevede libera circulație a mărfurilor și a persoanelor este suspendat.

Statele membre ale Uniunii Europene au decis marţi în unanimitate să interzică timp de 30 de zile și intrarea în UE a persoanelor care nu sunt cetăţeni ai blocului comunitar, a anunţat cancelarul german Angela Merkel.

Toate ţările membre ale UE ‘sunt de acord să impună o interdicţie’ de intrare, ‘cu câteva excepţii’ minore, a declarat cancelarul într-o conferinţă de presă, după un summit prin videoconferinţă cu ceilalţi lideri din Uniune.

Interdicţia va fi în vigoare pentru o perioadă de 30 de zile, a mai precizat ea.

‘Germania va pune în aplicare această decizie imediat’, a adăugat cancelarul.

Excepţiile îi vor viza pe cetăţenii unor state terţe posesori ai unui permis de rezidenţă de lungă durată într-o ţară UE.

Cei care au un motiv urgent să intre în UE – de pildă, pentru funeralii sau audiere la tribunal – vor trebui să deţină acte justificative, a precizat Ministerul de Interne de la Berlin.

Totodată, potrivit dnei Merkel, Uniunea Europeană va ‘coordona’ revenirea numeroşilor europeni blocaţi în străinătate de multiplele restricţii şi interdicţii de circulaţie impuse din cauza pandemiei.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/ministrul-de-interne-austriac-coridor-umanitar-pentru-romanii-care-vor-sa-treaca-din-austria-in-ungaria-de-la-ora-locala-21-00-pana-miercuri-la-06-00/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coronavirus, peste 31.000 de cazuri în Italia, ziua cu cea mai mare creștere. Încă 345 de morți în ultimele 24 de ore. Datele Protecției Civile

Cunoscut ziarist sportiv, delir împotriva diasporei: «Morții mamelor voastre de boschetari, aduceți coronaviruși în România»