in

Crematoriile din Bergamo nu fac față exploziei de decese. Primarul: ”Numărul de morți oficial NU E CEL ADEVĂRAT. Mai sunt încă 212”

În provincia Bergamo, una dintre cele mai puternice zone afectate de coronavirus din Italia, secțiunea de necrolog din ziare a fost extinsă la 12 pagini din cauza numărului mare de morți, potrivit agenției de presă italiene ANSA. Serviciile funerare au fost depăşite de situaţie și nu mai reușesc să facă față cererii mari de sicrie. În aceste condiții, primarul din Bergamo a scris pe Twitter că numărul de morți oficial nu e cel adevărat. ”Mai sunt încă 212”, a scris el.

”La Bergamo, de la 1 la 24 martie, decesele rezidenților au fost 446: 348 mai mult decât media ultimilor ani (98). Decesele datorate oficial # Covid19 în perioada sunt 136, dar mai sunt încă 212.” a scris primarul din Bergamo, Giorgio Gori, pe profilul său de Twitter. ”Cu o mortalitate de 1,5-2%, numărul persoanelor infectate în oraș ar fi cuprins între 17 și 23 de mii”, conchide Gori.

Crematoriile din Bergamo nu mai fac față exploziei de decese, iar cadavrele sunt transportate cu camioanele armatei către alte localități pentru a fi incinerate. ”Nu este ușor să mai găsești coșciuge”, spune reprezentantul unei firme de pompe funebre. Compania a primit o comandă de 60 de sicrie, însă a reușit să furnizeze până acum doar jumătate.

În contextul în care morgile sunt pline, băncile capelei crematoriului au fost scoase pentru a se face loc, însă tot mai multe sicrie sunt aduse zilnic.

Numărul total deceselor provocate de COVID-19 în Italia a crescut joi cu încă 662, ajungând în total la 8.165, în timp ce după patru zile consecutive de scădere a cazurilor noi, numărul acestora a revenit pe creştere faţă de ziua precedentă, potrivit datelor comunicate de Protecţia Civilă italiană.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/austria-serviciile-de-ingrijire-a-batranilor-in-colaps-mii-de-infirmiere-din-romania-nu-mai-pot-calatori/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii care au venit cu avioanele din Italia, acuzați că au infectat Suceava. ”Din 150, doar 20 au spus adevărul, că vin din Italia”

Întors din Italia, băgat în carantină forțată la Bacău: „Ne-au tratat ca pe niște infractori! Eram ca arestații”