in

Noemi, studentă română la Bergamo: ”Aproape în fiecare zi trebuie să facem condoleanţe la o familie care a pierdut o persoană dragă”

Noemi, o româncă de 19 ani, studentă la Bergamo, a vorbit pentru Mediafax despre situația prin care trece ea și locuitorii din orașul cel mai lovit de coronavirus…

”Mă numesc Noemi, am 19 ani şi trăiesc în Bergamo. Bergamo este oraşul cel mai lovit în Italia de coronavirus. Sunt aproape 6000 de persoane pozitive. Majoritatea sunt acasă, în carantină deoarece numărul mare de pacienţi a dus la colapsarea spitalului.

În spital nu mai sunt locuri. Medicii şi infirmierele muncesc aproape 14 ore pe zi. Oraşul este pustiu. În fiecare zi, 24 din 24 se aud salvări şi elicoptere. Lumea în Italia cântă la balcoane. În Bergamo,… nu. Nimeni nu cântă, nimeni nu dansează,…nimeni nu face glume despre ce se întâmplă.

Lumea se uită la ştiri şi vede poze şi clipuri despre camioane militare care duc morţii din Bergamo în alte oraşe, pentru că în Bergamo nu mai sunt locuri in cimitir. Într-o săptămâna au murit 330 de persoane. Este sinistru. Este trist.

Aproape în fiecare zi trebuie să facem condoleanţe la o familie care a pierdut o persoană dragă. O mamă, un tată, un frate, o soră, un bunic sau o bunică. Toţi ne întrebăm când o sa putem să ne întoarcem la normalitate? Când o să putem să ieşim din casă fără mască, fără mânuşi, fără frica de a atinge ceva sau…fără frica de a trece pe lângă cineva la mai puţin de 1 metru distanţă? Dar până atunci stăm acasă.

Nu ne plângem, pentru ca în timpurile astea singurul lucru pe care putem să-l facem este să stăm acasă. Şi să stăm acasă, în sănătate este un privilegiu. Din ce trăim noi aici în Italia şi Bergamo, singurul lucru pe care pot să-l spun este să staţi acasă! Pentru că este singura soluţie, ca tot ce trăim în perioada asta să se termine!

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Peste 250.000 de români au intrat în luna martie în țară, cei mai mulți din Italia

În Italia se formează deja cozi la casele de amanet: ”Ai aur, îl amanetezi, îţi dau banii, apoi vii să îl răscumperi. Asta e tot”