in

Încăierare pentru corpurile românilor din Calabria: „Unul de căciulă” VIDEO

"Sunt toţi ai mei!"- "Ba nu, unul de căciulă"- Şi de aici picioare, pumni, urlete- aşa s-au bătut reprezentanţii firmelor de pompe funebre din Calabria  pe corpurile românilor decedaţi în accidentul de sâmbătă seara. Totul s-a întâmplat sub ochii rudelor şi colegilor victimelor, care strigau “Ruşine, şacalilor!”

Agenţii firmelor de pompe funebre concurente s-au certat şi chiar s-au bătut pentru a acapara corpurile celor şase muncitori agricoli morţi. “Merge dincolo de orice mizerie umană ceea ce s-a întâmplat la câteva ore de la accident, sub ochii uimiţi ai forţelor de ordine şi în special ai amicilor şi prietenilor victimelor, care strigau “Ruşine” şi cereau respect pentru acele biete corpuri neînsufleţite”, scrie presa locală.

Tragedie în Calabria: şase muncitori sezonieri români, morţi într-un accident VIDEO

Scena cu şacalii a fost în parte povestită de un video publicat de Quotidiano del Calabria. Protagonişti au fost patronii şi angajaţii unor firme de pompe funebre din zonă (suntem la Rossano, pe coasta calabreză), care au fugit la locul tragediei imediat ce au fost alertaţi de forţele de ordine şi de sanitari.

“Toţi ai mei!”

Un spectacol deprimant, scrie în publicaţia calabreză jurnalistul Valerio Panettieri. “Acelea sunt toate ale mele – se aude strigându-se în faţa caroseriei maşinii -. Am fost anunţat de spital, am ajuns primul, dacă vine aici cineva care nu este din Rossano iese cu scandal. Astea sunt ale noastre, nu vrem oameni din Corigliano sau din Mirto.

“Unul de căciulă”

De cealaltă parte replica: “Nu, câte unul de căciulă”. Apoi îmbrâncelile şi încăierarea.

Când luptele păreau să se fi calmat, în timp ce se transporta unul dintre corpuri, patronul uneia dintre firme a început din nou să se comporte urât.

Cei care duceau corpul şi-au pierdut echilibrul, făcându-l să cadă la pământ de pe targă. În acel moment, amicii şi rudele victimelor au început să urle. Una dintre rude explodează: “Să vă fie ruşine, acesta este sângele meu, nu sunt câini aceste fiinţe umane”.

Situaţia a rămas tensionată până când maşinile cu corpurile celor şase lucrători la bord au plecat, urmărite în continuare de strigăte: “Şacali, şacali!”.

Reacţia MAE

"Consulatul României la Catania şi-a manifestat îngrijorarea pe lângă autorităţile locale italiene faţă de modul în care s-a desfăşurat preluarea şi transportul cadavrelor de la locul accidentului la morga celui mai apropiat spital de către firmele de pompe funebre ajunse la faţa locului, imediat după accident. De asemenea, consulul Italiei la Bucureşti a fost convocat la sediul MAE pentru clarificări în acest sens"- se arată într-un comunicat al Ministerului de la Bucureşti.

Iată şi numele victimelor:

1. BUCHE IONELE GEORGIANA din Târgu Jiu, Gorj

2. SARAMET MARINELA IULIANA din Bobuleşti, Botoşani

3  CANTEA GEORGEL din com. Hudeşti, jud. Botoşani

4. DOROFTEI DUMITRU MĂDĂLIN din Bobuleşti

5. STOICA CRISTINA ELENA din Ploieşti, Prahova

6. NEAGOE AURELIAN FĂNEL din Giurgiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mamele românce, pe primul loc printre străine: 18.484 de nou născuţi în 2011

Imaginaţie de politician: campanie electorală cu sloganuri ilare