in

Ambasadorul SUA a deschis gura în Italia: scandal imens. În România ar fi fost aplaudat

A creat un imens scandal în Italia declarația ambasadorului SUA referitoare la Referendumul Constituțional care se va ține în toamnă și care vizează schimbarea Constituției.

Ambasadorul John Philips a declarat, în 13 septembrie, la o întâlnire despre relațiile transatlantice la Roma, că victoria lui ”NU” la referendum ”ar fi un pas înapoi pentru investițiile străine în Italia” „Referendumul este o decizie italiană”, dar țara „trebuie să garanteze stabilitatea politică. 63 de guverne în 63 de ani nu dau garanție”, a adăugat Phillips.

John Philips

Votul asupra reformelor constituționale „oferă o speranță asupra stabilității guvernului pentru a atrage investitori”, a mai spus ambasadorul american, care a subliniat că Obama îl apreciază pe Matteo Renzi, premierul Italiei.

Coincidență, în aceeași zi agenția de rating Fitch a transmis că o victoria a lui ”nu” la referendum poate declanșa turbulențe financiare.

Trebuie spus că Renzi a făcut din acest referendum testul absolut al guvernării sale, punându-și în joc toată credibilitatea sa și viitorul politic.

Cuvintele ambasadorului Philips au declanșat un imens scandal, fiind acuzat de ingerințe în politica italiană.

„Domnul ambasador SUA să își vadă de treburile sale și să nu interfereze, așa cum de prea multe ori s-a întâmplat în trecut, în afacerile interne italiene”, a declarat Matteo Salvini, liderul Lega Nord.

Senatorul Maurizio Gasparri (Forza Italia) a definit-o o „inacceptabilă ingerință” și cere ca Philip să se scuze, iar Renato Brunetta, șeful grupului de la Senat al FI i-a amintit ambasadorului american ”art. 1 din Constituția italiană: suveranitatea aparține poporului...italian”

Însuși președintele Italiei, Sergio Mattarella, s-a simțit dator să intervină, pentru a sublinia că “suveranitatea aparține electorilor”.

Astăzi, 15 septembrie, presa italiană este încă plină de luări de poziție și critici la adresa intervenției americane cu bocancii în politica italiană.

Sergio Romano, fost ambasador și cunoscut editorialist de politică externă la Corriere della Sera a comparat intervenția de acum cu intervenția similară a americanilor în 1978, când reprezentanții SUA s-au exprimat în mod public împotriva intrării comuniștilor în Guvernul de la Roma.

Alessandro Sallusti, directorul cotidianului Il Giornale, vorbește despre disperarea lui Renzi, care caută sprijin extern contra prăbușirii interne în sondaje. «Cât privește Obama, nimic nu ne mai surprinde. În mandatul său nefast a tratat Europa ca o colonie

Hans Klemm

În România ar fi de neconceput asemenea atitudini față de vioiul și vorbărețul ambasador american, Hans Klemm. După zecile de intervenții ale ambasadorului american în tot ce înseamnă politică internă a României, după vizite inoportune cel puțin la instituții ale Justiției, după susținere arătată fățiș față de numirea sau menținerea unor persoane în funcții publice importante, după directivele date aproape zilnic poporului român, prea puțini s-au scandalizat. Aplauzele au fost regula.

Sorin Cehan

Preşedintele de onoare al PNL se sinucide politic: Românii din diaspora sunt LENEŞI, de asta nu vor să voteze

Diaspora are OBLIGAȚIA de a vota politicienii ei nepricepuți

Jocul de-a problemele diasporei. Universitatea de vară de la Izvoru Mureșului produce numai repetenți

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un român, EROU la Padova: «Intervenția sa a fost providențială». A salvat de la moarte un italian

Cazul româncei de 28 de ani, ucisă și abandonată pe câmp la Boscomantico: arestat un paraguayan de 22 de ani