in

Bem şi fraudăm

de Sorin Cehan

Chiar în timp ce o asociaţie se plângea că 55 de secţii de votare, câte au fost organizate la ultimele alegeri din 2009, sunt prea puţine pentru Italia, a apărut comunicatul Ministerului de Externe: şapte! Ajung pentru un milion de acoliţi de-ai lui Băsescu, cum sunt consideraţi, pe nedrept, românii din diaspora. Eticheta din 2009, când preşedintele ar fi fost ales cu voturile diasporei, este greu de schimbat.

Sunt câteva contradicţii în retorica oficială. Se spune că în diaspora votul a fost fraudat masiv în 2009. Vota unul pe secundă la Ambasada de la Paris, sub controlul ambasadorului Baconschi, recompensat apoi pentru servicii, bârfa opoziţiei, cu postul de ministru de Externe. Păi ori a fost fraudă, ori diaspora a votat într-adevăr cu Băsescu? Până acum nu a apărut nicio urmă de dovadă că votul din 2009 ar fi fost fraudat în masă. Logic, o fraudă mare implică un număr mare de persoane, de aceea secretul ar fi imposibil de păstrat. Cum de până acum nimeni nu a scos vreo probă, fie şi anonimă, despre votul furat din diaspora?

Până la urmă frauda a cazut în capul românilor din diaspora: ei sunt fraudatorii. Dar retorica, deşi contradictorie, nu e întâmplătoare: votanţii din diaspora sunt şi hoţi – fraudează la greu – şi bascişti – îi lustruiesc cizmele de dictator lui Băsescu. Aşa creşte grupul celor care cer restricţionarea votului diasporei. Pe 14 iulie, MAE a anunţat oficial că se organizează 150 de secţii de votare în străinătate, o scădere aproape la jumătate faţă de cele 294 din 2009. USL-ul îşi freca mâinile de bucurie. Rizea, şeful PSD Diaspora, a cuvântat că s-a terminat cu secţiile de vot din hoteluri şi restaurante. Poate fără să vrea, dar a sugerat că diaspora e şi beţivă, din moment ce votează prin cârciumi. Astfel, PDL a primit muniţia potrivită pentru declaraţii populiste cu “încălcarea dreptului sfânt al diasporei la vot!”

Totul s-a dat peste cap atunci când Victor Ponta a aflat că referendumul, ca să fie valabil, trebuie să înregistreze o participare de peste jumătate din corpul electoral. Ordonanţa de urgenţă care prevedea că referendumul este valabil, indiferent de câţi se prezintă la vot (la limită, dacă se prezenta un singur om, era valabil!) a fost abandonată.

La loc comanda. USL nu ştie cum să mai înmulţească secţiile. Mazăre a cerut acum 100 de secţii de vot pe litoral, în hoteluri, pe plaje, oriunde se află mai mult de 2.000 de oameni, aşa cum spune Constituţia.

Ministrul Marga a anunţat o orgie de secţii în diaspora, peste 300, mai multe ca niciodată, iar William Brînză s-a dus cu o listă la aprobat de 72 de secţii numai în Italia. Comic este faptul că PDL acuză acum actuala putere că vrea să fraudeze voturile. Cezar Preda, unul din vulpoii cei mai mari din PDL, strigă la Antonescu şi Ponta: “Hoţii!”.

Acum aşteptăm deschiderea secţiilor la birtul din colţ. Bem şi fraudăm până la ora închiderii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Referendum: Peste 50 de secţii de votare în Italia/ LISTA COMPLETĂ

Românii din străinătate pot vota la referendum cu buletinul sau paşaportul, la orice secţie