Menu
in

Circul nu e gata

de Sorin Cehan

Traian Băsescu s-a întors la Cotroceni după 52 de zile de suspendare şi probabil coace ceva contra celor care au vrut să-l scoată pe tuşă.

Întâmplător sau nu, a apărut un dosar de fost colaborator al Securităţii pe numele lui Andrei Marga, trecut meteoric pe la Ministerul de Externe şi scos din decor fără prea multe explicaţii.

Poate nu are legătură, dar conflictul deschis dintre cele două tabere mocneşte şi va exploda din nou cât de curând, cu ocazia alegerilor parlamentare din toamnă.

Ce-a obţinut tabăra lui Victor Ponta şi Crin Antonescu din această harababură denumită suspendare? O scădere în sondaje, o aproape unanimă imagine negativă în cancelariile europene, o dezamăgire profundă a celor care voiau să vadă o guverrnare în beneficiul oamenilor, nu a intereselor politicianiste.

A avut toate condiţiile, Victor Ponta. Tânăr, inteligent, perceput ca reprezentant al unei stângi progresiste, în cele câteva luni pentru care a primit ţara pe mână, nu ar fi trebuit să facă minuni, ci măcar să dea dovadă de bune intenţii, să dea speranţă oamenilor că guvernul poate fi şi altceva decât o instituţie anti-românească.

Nimic din toate astea. Numai scandal, propagandă şi ceva măsuri populiste.

Traian Băsescu era oricum cu un picior în groapa de gunoi a istoriei, în aceeaşi groapă în care PDL deja căzuse. Suspendarea şi gestionarea crizei post-referendum i-a ridicat pe toţi, pe Băsescu, Udrea, Blaga, Ungureanu şi alţii asemenea.

Economia românească merge la fel de rău ca înainte de venirea lui Ponta la guvern, preţurile la utilităţi, combustibili şi bunuri de consum au explodat din nou, oamenii continuă să emigreze în masă şi nu mai înţelege nimeni care-i diferenţa dintre „ăştia” şi „ăia”.

Iată la ce-a folosit tot circul din ultimele luni. La uniformizarea imaginii politicienilor români: toţi o apă şi- un pământ. Acum circul a intrat în vacanţă, ne reînâlnim cu scamatorii, clovnii şi animalele în campania electorală din toamnă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version