in

Redeschideţi bordelurile: am recupera jumătate din imaginea proastă pe care o avem în Italia

Sorin Cehan

În Lombardia au votat aproape toate partidele din consiliul regional în favoarea abrogării legii din 20 februarie 1958, mai cunoscută ca legea Merlin, legea care poartă numele senatoarei socialiste Angelina Merlin. Lega Nord, Lista Maroni, Forza Italia, Fratelli d’Italia, M5S, până şi Partidul Pensionarilor, toţi sunt de acord că bordelurile trebuie redeschise. Împotrivă au fost consilierii PD şi NCD. Lega Nord a început strângerea de semnături pe această temă.

În Friuli Venezia Giulia, Forza Italia se luptă pentru declanşarea unui referendum prin care să se redeschidă bordelurile şi să se legalizeze prostituţia, introducând forme de taxare a activităţii şi de încadrare a prostituatelor în sistemul de protecţie socială. Rodolfo Ziberna, consilier regional, se întreabă: „Dacă cineva vrea să se prostitueze de ce i se interzice? Este o muncă normală, ca cea de consilier regional sau de jurnalist.

Cifrele sunt semnificative: potrivit Comisiei de Afaceri Sociale a Camerei, numărul prostituatelor din Italia ar fi între 50.000 şi 70.000. Alte estimări vorbesc de 90.000 în total. Consilierul Ziberna citează un studiu din care rezultă că dintre prostituatele care lucrează pe stradă la Bologna, 95% rezultă a fi de naţionalitate română, şi câştigă de la 300 la 500 de euro pe noapte. Cine lipseşte din ecuaţie? Direct interesatele ar trebui întrebate, în primul rând. Vreţi să faceţi o meserie legală şi impozitată?

Trebuie să fii orb să nu vezi toate prostituatele românce de pe străzi. E un fenomen, este inutil să ne prefacem că nu există.

Salvini (Lega Nord): „Să redeschidem bordelurile în Italia” / 95% dintre prostituatele de pe stradă sunt românce

Multe românce au venit în Italia pentru a se prostitua, multe forţate, dar cele mai multe de bunăvoie. Povestea cu venirea în Italia cu promisiunea unui loc de muncă nu o mai crede nimeni.

Ambasada, consulatele, autorităţile române nu au dat niciodată o explicaţie.

De ce străzile Europei sunt pline de românce? Lipsa unor repere sociale, a educaţiei, poate şi a perspectivei (poate) au făcut ca această activitate să nu mai scandalizeze pe nimeni.

Vânzarea corpului a devenit, în noua mentalitate românească, un comerţ la fel ca oricare altul. NU SE MAI SCANDALIZEAZĂ NIMENI! Chiar nu sunt moralist, dar prostituţia nu e un mod de viaţă acceptabil, fie şi numai pentru riscurile medicale pe care le implică.

Mai e ceva foarte important: IMAGINEA. Avem imaginea unui popor de curve şi hoţi. Dacă s-ar redeschide bordelurile, n-am vedea la tot pasul traseiste şi dame de companie cu tricolor – scrie pe fruntea lor de unde sunt – şi am recupera jumătate din imaginea proastă pe care o avem. Deci, susţin redeschiderea bordelurilor şi curăţarea străzilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„România devine ţintă perfectă pentru un atac militar”, spune consilierul onorific al premierului Ponta

BRD mi-a dat întâlnire, apoi am plecat satisfăcut și relaxat