in

Repatriot intră în politică și cere vot electronic pentru românii din diaspora

Sorin Cehan

Repatriot a solicitat Guvernului vot electronic pentru românii din Diaspora.

Astfel, potrovit unui comunicat, Echipa Repatriot „a prezentat Guvernului, într-o întrevedere cu premierul Mihai Tudose, rezultatele studiului privind românii din Diaspora și a solicitat introducerea votului electronic, alături de programe și politici publice care să stimuleze reîntoarcerea românilor în țară prin antreprenoriat și investiții.”.

‘Am prezentat Primului Ministru ce cred românii din Diaspora și barierele care stau în calea întoarcerii lor acasă. Credem că Diaspora este Prioritate Națională și românii merită să fie chemați și doriți acasă. Românii din Diaspora trebuie să participe la viața cetății, iar pentru ca acest lucru să fie posibil, ar trebui să voteze prin vot electronic oriunde s-ar afla. Toți românii merită să voteze oriunde s-ar afla. Ar trebui să rezolvăm această problemă veșnică’, a declarat antreprenorul Felix Pătrășcanu, CEO FAN Courier și liderul proiectului Repatriot, potrivit aceluiași comunicat.

Repatriot își dezvăluie astfel latura politică, mascată până acum de acțiuni strict declarate de atragere a investitorilor din diaspora. Și dorește să se afirme ca un factor de presiune asupra guvernului, utilizând retorica populistă a contrapoziției dintre Diaspora și România. Chiar dacă mai sunt doi ani până la campania electorală, construirea imaginii de organizație lider pentru diaspora a început de acum, pentru ca poziția să fie folosită la capacitate maximă în perioada electorală.

Dealtfel, mai mulți dintre fondatorii Repatriot au legături temeinice cu politica. Marius Bostan, fondatorul grupului, a fost ministru în Guvernul Cioloș (dat afară după o declarație nefericită legată de profesori), dar și în Guvernul Ponta. Provine din tineretul PNȚCD și a absolvit școala de neosecuriști „Academia Națională de Informații”.

Un alt lider Repatriot familiar cu jocurile politice este Felix Tataru (GMP), fost consultant în campaniile electorale ale lui Traian Băsescu și Klaus Iohannis.

Repatriot inflamează opinia publică din țară și din străinătate cu sondaje care au rezultate din cele mai ciudate: Zilele trecute, un studiu Repatriot a descoperit că 57% dintre românii din diaspora vor să se întoarcă acasă. Cu doi ani în urmă, un alt studiu Repatriot decreta că 70% din românii din diaspora vor să vină acasă, dar corupția nu-i lasă, atunci ca și acum.

Că liderii Repatriot sunt apropiați de liberali și de Cotroceni, nu este un secret și nu este greu de ghicit de ce parte se vor implica în viitoarele campanii electorale. Că se vor implica nu e niciun dubiu. Semnalul este preluarea temei despre votul diasporei, împachetarea în sondaje și în presupuse „cereri” venite din străinătate și transformarea sa într-o marcă înregistrată RePatriot.

Repatriot, Guvernul răspunde: ”Nu susţinem proiectul, miniştrii participă pe banii lor personali la evenimente”

Guvernul Repatriot: instituţiile statului au luat în braţe proiectul ”Vrem banii diasporei”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Consilier 5 Stelle, contra cursurilor de română din provincia Trento: «În loc să învețe italiană…»

Primim la redacție: Diaspora din Italia și pseudopolitica sau goana după funcții