in

SCANDALOS Candidații liberalilor pentru diaspora: un plimbăreț, un cercetat penal și un pilos

Andi Rădiu

Pas cu pas, președintele Iohannis ne demonstrează nouă, ăstora din diaspora, că românii din străinătate nu sunt în niciun caz prioritate națională, ci mai degrabă bătaia de joc a tuturor, începând cu partidul său, PNL.

De curând, colegii de la Jurnalul Românesc din Austria au publicat lista cu persoanele care vor candida în diaspora la alegerile parlamentare. Uitându-mă pe ea, după primele rânduri eram convins că e o vrăjeală de doi bani, aruncată la bășcălie pe net pentru a ne mai alunga plictiseala. Se pare însă că e reală, surse liberale jurând cu mâna pe roșu că ”așa au decis filialele”. După o întâlnire care s-a lăsat cu dansuri și cântece de voie bună, liberalii și-au decis candidații…

E un moment când te apucă râsul, dar acel râs nervos, șocat de monstruozitatea pe care tocmai ai văzut-o. Primii trei pe listă, adică cei care în terorie au șanse să intre în Parlament: plimbărețul-petrecăreț-ineficient de 8 ani de zile senatorul Viorel Badea, cercetatul penal ex-europarlamentarul Marian Zlotea și ipochimenul Victor Ionescu, cel care a văzut străinătatea doar în vacanță.

Vorbim doar despre ei, pentru că ceilalți, nici măcar în teorie nu au nicio șansă…

Despre senatorul Badea s-au scris zeci, poate sute de articole, lumea informată a diasporei știe cine este, știe că dacă s-ar inventa un banc despre culmea politicii românești, el ar fi cel vizat: doar la noi se poate să existe un parlamentar de diaspora care să ceară majorarea taxelor consulare și doar la noi e posibil ca un senator ales de mai bine de 8 ani să nu reușească să scoată decât o lege pentru alegătorii săi și aia fără nicio importanță (legat de ziua limbii române). Îl găsim din nou candidat, primul pe listă, ca și cum lumea diasporei și a liberalilor s-a oprit la el. Am tot cutreierat Italia, și mai nou Spania, iar unde am dat de un român care l-a întâlnit am auzit doar injurături. Să fie primit, nu-i așa?

Marian Zlotea, cel de-al doilea ”catindat”, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A.) Prin diaspora nu l-a văzut nimeni dar l-am văzut cu toții pe la DNA pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:
– luare de mită în formă continuată (28 acte materiale),
– instigare la luare de mită în formă continuată (15 acte materiale),
– constituire a unui grup infracţional organizat.
Mai comentăm ceva? Evident că nu. E de ajuns, ba chiar ne dă pe nas. Dar președintele Iohannis tace sau habar nu are ce ne pregătește PNL-ul la alegeri.

Trecem la al treilea, Victor Ionescu, acest ”băiețaș de la centru” care ne stârnește râsul ori de câte ori îi citim vreo intervenție pe undeva. Că e în vreun comunicat al organizației sau vreo postare pe net, ipochimenul reușește să ne facă să zâmbim. Dar treaba e că nu de clovni are nevoie diaspora. Dacă în cazul primilor doi, care au legături și purtători de geantă prin diaspora, s-ar putea găsi legătura cu românii din străinătate, la Ionescu nici dacă ne-am screme nu am găsi ceva. Omul a fost pus acolo împotriva oricărei explicații logice. E un pilos, ”omul Alinei Gorghiu” sau cel puțin asta e ceea ce ne-au spus zeci de membri ai organizației.

De ceva timp, cu multe semne de întrebare, Ionescu e șef pe la PNL Diaspora, dar omul habar nu are cu ce se mănâncă diaspora. N-a propus niciun proiect legislativ, n-a avut nicio intervenție în vreo problemă a comunităților din străinătate și s-a evidențiat ca fiind doar un excelent motiv de ceartă în filialele liberale de afară.

Revin cu afirmația de la început: ”așa au decis filialele”. Evident că nimeni nu crede așa ceva, au ieșit pe facebook o grămadă de comentarii și dovezi despre servilismul unor membri din cadrul organizației. Apoi hai să ne uităm la câți membri are organizația PNL Diaspora și mai ales ce membri are. Să înghițim faptul că cei 10-15 ”no name”, fără realizări în comunitățile de unde vin (cu excepția lui Adrian Chifu, consilier local la Verbania, în Italia), decid viitorii parlamentarii, asta nu o crede nici bunica din mormânt.

PNL Diaspora e formată dintr-un grup de băieți și fete zglobii, cărora le place să se întâlnească la câte o sezătoare, care aprobă orice spun Ionescu și Badea, dar mai ales se mândresc pe Facebook că apar în poze dând mâna cu cei doi. De vreo propunere legislativă încă nu s-a auzit pe-acolo

E jignitor și degradant să apari cu astfel de oameni și să spui că ei vor reprezenta 4 milioane de români în Parlamentul României. Pe ”barba” președintelui Iohnnis, care încă mai are ceva credibilitate în afara țării, PNL probabil îi va promova pe cei trei și îi vom vedea în viitorul Parlament, dar nu e cinstit și corect să arunci responsabilitatea pe umerii unor incompetenți, cercetați penal sau orice zburdalnic care e în grațiile Alinei Gorghiu.

De fiecare dată când privesc fotografiile de la sezătorile politice din diaspora mă întreb ce motive ar putea avea un om sănătos la cap să fie atât de țanțoș alături de acești manipulatori, acești actori atât de grăbiți în lumea diasporei.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia: român rănit grav de o bucată de metal intrată prin parbriz în timp ce conducea

Italia, declarația șocantă a unui român: ”Arestați-mă, așa voi avea unde dormi și ce mânca!”