in

1 Decembrie sărbătorit de studenții români din străinătate

Studenții români din străinătate au sărbătorit așa cum se cuvine Ziua Națională a României. Evenimentele organizate de către voluntarii Ligii Studenților Români din Străinătate au adus atmosfera de sărbătoare autentic românească pe trei continente, prezentându-le străinilor simbolurile naționale și împărțind cu aceștia bucuria celebrării Marii Uniri.

Evenimente speciale dedicate zilei de 1 Decembrie au fost organizate de Filialele LSRS din Turcia, Germania, Norvegia, Franța, Olanda și China.

Voluntarii Filialei LSRS Turcia împreună cu alți români din diaspora au participat la Sfânta Liturghie săvârșită de preotul român Sergiu Vlad, cu participarea Înalt Preasfințitului Mitropolit Ghenadios de Sassima și a unui sobor de preoți la Biserica Ortodoxă ‘Sfânta Paraschevi’ din Haskoy. După slujbă, românii au participat la vernisajul expoziției ‘Gabriel Trașca — Icoane pe sticlă’ în sala de festivități a comunității ortodoxe, organizată de Patriarhia Ecumenică și Comunitatea Ortodoxă Română din Turcia, în prezenta artistului. Echipa LSRS Turcia a organizat o întâlnire cu și pentru studenții români din Istanbul. Aceștia au putut degusta sărmăluțe românești, împărtăși dorul de casă și sărbători împreună această zi deosebită.

1 Decembrie la Bologna. Eugen Șerbănescu : “Uneori, între români sunt prea multe săbii pentru prea puţine teci.”

În Germania, studenții români din Koln și Aachen au închinat au sărbătorit împreună la Weihnachtsmarkt (Târg de Crăciun). Atmosfera aparte le-a provocat rememorarea sărbătorilor de iarnă din România, de acasă. Fiecare dintre ei a purtat un simbol românesc, o cocardă în culorile tricolorului și stegulețe.

În Norvegia, voluntarii LSRS vor organiza pe 6 decembrie un eveniment dedicat Zilei Naționale a României, avându-i ca invitați pe colegii lor internaționali. Evenimentul va consta într-o seară culturală și va avea drept scop atât marcarea Zilei Naționale pentru studenții români, cât și promovarea unei imagini corecte a României în rândul studenților internaționali. Studenții români le vor explica străinilor semnificația zilei de 1 decembrie, vor interpreta cântece și dansuri tradiționale și vor organiza un concurs cu premii de cultură generală despre țara noastră.

Filiala LSRS Franța a sărbătorit 1 Decembrie prin 2 evenimente la Paris: vineri, 29 decembrie, a făcut parte dintre invitații la petrecerea de 1 Decembrie organizată la Ambasada României din Paris.

Villafranca di Verona, Prato (Toscana) și Marsciano(Perugia), iată cum au sărbătorit românii de Ziua Națională

Duminică, 1 Decembrie, LSRS Franța a marcat Ziua Națională printr-un flashmob Hora Unirii alături de diaspora românească în inima Parisului, la Trocadéro. Timp de o oră, esplanada Palatului Drepturilor Omului din Trocadéro a fost învăluia de tricolor, hora românească și cântece populare. Peste 200 de persoane au serbat împreună România și i-au urât ‘La mulți ani’ în fata Turnului Eiffel.

Reprezentanți din LSRS Franța au sărbătorit împreună cu colegii din filialele Belgia și Luxemburg în capitală europeană, Bruxelles.

De 1 Decembrie Filiala LSRS Olanda a onorat invitația Ambasadei României din Regatul Țărilor De Jos de a participa la o recepție organizată cu ocazia Zilei Naționale. Mai mult, pe 1 și 2 decembrie, membri LSRS Olanda au împărțit flyere cu semnificația zilei, însoțite de faimoasă ciocolată ROM autentic, un simbol românesc.

În îndepărtata Asie, Filiala LSRS China a inițiat ediția a III-a a campaniei 24h/ China sărbătorește România adresată tuturor românilor din R.P. China. Pe data de 1 Decembrie, toți românii din China au fost invitați să își aleagă o oră în care sărbătoresc Ziua Națională alături de prieteni, colegi și profesori, marcând momentul printr-o poză pe care să o posteze online pe http://www.flickr.com/photos-/70356873@N07/ sets/ 72157637760230973/, pentru a acoperi astfel toate cele 24 de ore ale zilei. În seara de 1 Decembrie, românii au sărbătorit împreună la restaurant Ziua Națională. Echipa LSRS China a organizat în 4 orase — Beijing, Shanghai, Hangzhou si Hong Kong o întrunire a tuturor românilor în orașele unde sunt cei mai mulți studenți români ! Odată cu 1 Decembrie, a fost lansată și Reprezentanta LSRS China la Hong Kong si Macao. Coordonatorul Adjunct al LSRS China, Vasile Gadinceanu a realizat în Xiamen si o campanie împotriva exploatării miniere de la Roșia Montană, ce s-a alăturat proiectului 24h/ China sărbătorește România.

Liga Studenților Români din Străinătate le mulțumește tuturor voluntarilor săi care au contribuit la organizarea de evenimente, promovând astfel valorile românești peste hotare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Merele românești sunt superioare calitativ celor din alte țări, cu 22% mai dulci decât cele italiene

Român de 31 de ani, ucis de o mașină în Calabria