in

13.000 de români, după gratii în închisorile din străinătate

Aproape 13.000 de români execută sentințe cu închisoarea dincolo de granițele țării noastre. Informația datează de la sfârșitul anului trecut și vine de la Ministerul Afacerilor Externe. Fie că vorbim de retinuți, arestați sau chiar condamnați, cifra este îngrijorătoare.

Din cei 2 milioane de români stabiliți dincolo de granițe, aproape 13 mii sunt privați de libertate. În același timp, potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, în luna octombrie 2012, peste 31 de mii de români se aflau în cele 45 de penitenciare din țară.

Cei închiși în penitenciarele din străinătate au fost condamnați pentru infracțiuni ca furturi din buzunare, de cupru, tâlhării și jafuri, dar și proxenetism și fraude bancare.

Sindicatul poliției penitenciare protestează: ”Deținuții străini să fie expulzați din Italia”

Reprezentanții închisorilor spun că de vină ar fi criza din ultimii ani, care i-a împins pe români la gesturi extreme. Cert este că în acest moment România are aproape 45 de mii de cetățeni privați de libertate.

Ministrul Alfano: „Țările de origine să plătească pentru deținuți”

Conform datelor oficiale, costurile suportate de la buget pentru întreținerea unui deținut ajung, în medie, la 2.340 de lei. Un simplu calcul ne arată că lunar, statul scoate din buzunar peste 74 de milioane de lei pentru pușcăriași. Iar suma ar putea crește în eventualitatea repatrierii deținuților români din afara țării.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Se întâmplă și în Italia: Fetiță româncă de doi ani mușcată de un maidanez, la Gela

Medicul român Marius Datcu, clinică stomatologică performantă la Ravenna