in

80 de milioane de lei alocate de Guvern pentru finanţarea unor proiecte educaţionale în Republica Moldova

Ministrul Delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Cristian David salută decizia Guvernului de a aproba alocarea sumei de 80 de milioane de lei de la bugetul statului pentru finanţarea unor proiecte educaţionale din Republica Moldova.

„Este o decizie pe care o salut cu toata satisfacţia şi pe care o sprijin din plin. Orice proiect educaţional din Republica Moldova este în conformitate cu obiectivele promovării limbii şi culturii române, a promovării identităţii româneşti urmărite de ministerul nostru prin strategia naţională pentru românii de pretutindeni. Ultimele decizii luate la Chişinău atât în ce priveşte drumul european al ţării cât şi a recunoaşterii statutului limbii române, reprezintă argumente extrem de importante care vin să pledeze pentru justeţea acestei decizii”, a declarat Cristian David.

În şedinţa din 18 decembrie 2013, cabinetul a aprobat acordarea sumei de 80 de milioane de lei în vederea finanţării proiectelor trecute în Acordul încheiat între guvernele României şi Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane euro, acordat de ţara noastră Chişinăului.

Aceste 80 de milioane de lei sunt destinate finanţării unor programe educaţionale, pentru dezvoltarea infrastructurii şcolare şi a modului de pregătire al elevilor din Republica Moldova. În Republica Moldova se află cea mai importantă, din punct de vedere numeric, comunitate istorică românească din jurul graniţelor României.

De asemenea, prin recenta decizie a Curţii Constituţionale a acestei ţări, limba română a căpătat statut oficial. Sub egida Ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Cristian David, au fost realizate în decursul acestui an mai multe acţiuni şi programe având ca obiectiv păstrarea identităţii românesti şi promovarea limbii şi culturii române în Republica Moldova.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Actorul Nae Lăzărescu a murit – „Deși era bolnav, a fost foarte discret, pentru că nu voia să întristeze lumea”

Șomaj la cote maxime în Italia, în luna octombrie 12,5% fără muncă